Spectrum

‘Dichteres Olga Kirsch nooit gestopt met schrijven’ Interview met biograaf Egonne Roth

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

31 mei 2021, Spectrum
Het ‘Studiefonds voor Zuid-Afrikaansche Studenten’ en de eerste rugbywedstrijd in Nederland
In de laatste decennia van de negentiende eeuw kwamen sporten als voetbal en cricket vanuit Engeland naar Nederland overwaaien. Voetbal zou in Nederland in korte tijd erg populair worden. Rond een andere Engelse sport, rugby, bleef het in Nederland echter stil totdat in Amsterdam studerende Afrikaners eind 1910 met hun Hollandsch-Afrikaansche Rugbyclub de eerste rugbywedstrijd op Nederlandse bodem organiseerden.
31 mei 2021, Spectrum
Reimagining Justification and Justice
“Religious communities must take responsibility for the actions of their followers… The nation has a right to expect of them a commitment to mutual respect between religious groups, the building of communities that include people of different religious, racial and ideological persuasions and the promotion of peace and justice” – (Truth and Reconciliation Commission Report, 1997:92).
31 mei 2021, Spectrum
‘Dichteres Olga Kirsch nooit gestopt met schrijven’ Interview met biograaf Egonne Roth
Je zou willen dat ze zich duidelijker had uitgesproken tegen het onrecht in de samenleving, zowel in haar geboorteland Zuid-Afrika als in haar tweede vaderland, Israël. Maar op de barricades staan was niets voor dichteres Olga Kirsch (1924-1997). Het is vooral de historische context van haar leven die fascineert. Een gesprek met biograaf Egonne Roth.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons