Actueel

NIOD REWIND episode 15: Forced Disappearances Under Apartheid

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

In de Engelstalige NIOD Rewind podcast on war & violence interviewen Anne van Mourik en Thijs Bouwknegt historici en andere wetenschappers over de geschiedenis van massaal geweld, genocide en oorlog. In deze aflevering interviewen Anne van Mourik en Thijs Bouwknegt historicus Kylie Thomas en journalist Michael Schmidt over gedwongen verdwijningen onder Apartheid in Zuid-Afrika. Wie waren precies de mensen die het doelwit waren van ‘verdwijning’? En hoe komt het dat gevallen van activisten die werden opgesloten, gemarteld en vermoord, nu pas opnieuw worden onderzocht en heropend?

Klik hier voor meer informatie, en om de podcast te beluisteren.

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons