Actueel

NIOD REWIND episode 15: Forced Disappearances Under Apartheid

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

In de Engelstalige NIOD Rewind podcast on war & violence interviewen Anne van Mourik en Thijs Bouwknegt historici en andere wetenschappers over de geschiedenis van massaal geweld, genocide en oorlog. In deze aflevering interviewen Anne van Mourik en Thijs Bouwknegt historicus Kylie Thomas en journalist Michael Schmidt over gedwongen verdwijningen onder Apartheid in Zuid-Afrika. Wie waren precies de mensen die het doelwit waren van ‘verdwijning’? En hoe komt het dat gevallen van activisten die werden opgesloten, gemarteld en vermoord, nu pas opnieuw worden onderzocht en heropend?

Klik hier voor meer informatie, en om de podcast te beluisteren.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons