Actueel

Pakhuis de Zwijger en ZAM presenteren: The Kleptocracy Project

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Op 24 juni om 20:30 presenteert Pakhuis de Zwijger in samenwerking met ZAM het online evenement ‘The Kleptocracy Project’. In veel Afrikaanse landen wordt de onderzoeksjournalistiek steeds groter. Deze nieuwe generatie van journalisten brengen allerlei schandalen naar boven, die verschillende Afrikaanse protestbewegingen in gang heeft gezet. The Kleptocracy Project, een samenwerking tussen tientallen journalisten uit verschillende landen in Afrika en ZAM, brengt de corruptie die in werking is aan het licht.

Voor meer informatie, en om te reserveren klik hier.

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons