ActueelExpositie

Tentoonstelling Robin Rhode in Voorlinden

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Robin Rhode, Nigerian Sands (2018). Photographic series. Courtesy Lehmann Maupin, New York, London, Seoul, Hong Kong, and Kamel Mennour, Paris and London.

Delen:

Het museum Voorlinden in Wassenaar presenteert de eerste solotentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse Kunstenaar Robin Rhode, te bezichtigen t/m 26 september 2021. Of het nu een foto, film, sculptuur of performance is, al zijn werken beginnen met een tekening. Robin gebruikt de muur als zijn canvas, waarop hij met zijn tijdelijke interventies een imaginaire wereld verbeeldt.

Lees het volledige artikel hier.

Robin Rhode, Nigerian Sands (2018). Photographic series. Courtesy Lehmann Maupin, New York, London, Seoul, Hong Kong, and Kamel Mennour, Paris and London.
Robin Rhode, Nigerian Sands (2018). Photographic series. Courtesy Lehmann Maupin, New York, London, Seoul, Hong Kong, and Kamel Mennour, Paris and London.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons