ActueelExpositie

Tentoonstelling Robin Rhode in Voorlinden

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Robin Rhode, Nigerian Sands (2018). Photographic series. Courtesy Lehmann Maupin, New York, London, Seoul, Hong Kong, and Kamel Mennour, Paris and London.

Delen:

Het museum Voorlinden in Wassenaar presenteert de eerste solotentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse Kunstenaar Robin Rhode, te bezichtigen t/m 26 september 2021. Of het nu een foto, film, sculptuur of performance is, al zijn werken beginnen met een tekening. Robin gebruikt de muur als zijn canvas, waarop hij met zijn tijdelijke interventies een imaginaire wereld verbeeldt.

Lees het volledige artikel hier.

Robin Rhode, Nigerian Sands (2018). Photographic series. Courtesy Lehmann Maupin, New York, London, Seoul, Hong Kong, and Kamel Mennour, Paris and London.
Robin Rhode, Nigerian Sands (2018). Photographic series. Courtesy Lehmann Maupin, New York, London, Seoul, Hong Kong, and Kamel Mennour, Paris and London.

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons