Actueel

Van Bengalen. Slavernij in Kaapstad

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Panorama van Kaapstad en omgeving, vanaf de zee gezien, Robert Jacob Gordon (toegeschreven aan), 1778

Delen:

In de Slavernij tentoonstelling in het Rijksmuseum, heden t/m 29 augustus, staat de slavernij in de Nederlandse koloniale periode centraal. Ook Kaapstad komt aan bod. De naam van Bengalen verwijst naar de groep mensen uit de Golf van Bengalen die door de VOC tot slaaf werden gemaakt. Sommige van hen belanden in Kaapstad. Hoe zijn zij daar terecht gekomen?

Voor meer informatie, en om het filmpje Van Bengalen te bekijken klik hier.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons