Actueel

Van Bengalen. Slavernij in Kaapstad

7 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Panorama van Kaapstad en omgeving, vanaf de zee gezien, Robert Jacob Gordon (toegeschreven aan), 1778

Delen:

In de Slavernij tentoonstelling in het Rijksmuseum, heden t/m 29 augustus, staat de slavernij in de Nederlandse koloniale periode centraal. Ook Kaapstad komt aan bod. De naam van Bengalen verwijst naar de groep mensen uit de Golf van Bengalen die door de VOC tot slaaf werden gemaakt. Sommige van hen belanden in Kaapstad. Hoe zijn zij daar terecht gekomen?

Voor meer informatie, en om het filmpje Van Bengalen te bekijken klik hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons