Actueel

Lezing ASC Leiden: The kingdom of the Barolong

22 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: 'The Town of Leetakoo', engraved and published by Samuel Daniell (1805).

Delen:

Op dinsdag 22 juni om 15.30-17.00 spreekt historicus Ettore Morelli over zijn paper ‘The kingdom of the Barolong, kgosi Tau, and smallpox in 18th-century Southern Africa’, bij African Studies Centre Leiden. Dit paper is een introductie van de geschiedenis van de Barolong in de achttiende eeuw, en schetst zowel de heerschappij van kgosi Tau, en de interne crisis, als de herinnering en overblijfselen van de Barolong in de vroege negentiende eeuw.

Klik hier voor meer informatie over het evenement en om de livestream te bekijken.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons