Actueel

Lezing ASC Leiden: The kingdom of the Barolong

22 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: 'The Town of Leetakoo', engraved and published by Samuel Daniell (1805).

Delen:

Op dinsdag 22 juni om 15.30-17.00 spreekt historicus Ettore Morelli over zijn paper ‘The kingdom of the Barolong, kgosi Tau, and smallpox in 18th-century Southern Africa’, bij African Studies Centre Leiden. Dit paper is een introductie van de geschiedenis van de Barolong in de achttiende eeuw, en schetst zowel de heerschappij van kgosi Tau, en de interne crisis, als de herinnering en overblijfselen van de Barolong in de vroege negentiende eeuw.

Klik hier voor meer informatie over het evenement en om de livestream te bekijken.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons