Actueel

Zuid-Afrika bevindt zich in derde Covid-golf

22 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Foto medicalnewstoday.com

Delen:

Het aantal Covid-19 gevallen is de afgelopen weken uitzonderlijk snel gestegen. De stijging van de nieuwe gevallen is al vijf keer zo hoog in vergelijking met afgelopen april. In Gauteng, waar de pandemie momenteel het hevigst woedt, zijn er zorgen over de gezondheidsdiensten van de provincie. Viceminister van Volksgezondheid Joe Phaahla zegt dat er weliswaar nog geen crisis is, maar als het aantal besmettingen in de provincie blijft stijgen, het er wel een kan worden.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons