Actueel

Zuid-Afrika bevindt zich in derde Covid-golf

22 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Foto medicalnewstoday.com

Delen:

Het aantal Covid-19 gevallen is de afgelopen weken uitzonderlijk snel gestegen. De stijging van de nieuwe gevallen is al vijf keer zo hoog in vergelijking met afgelopen april. In Gauteng, waar de pandemie momenteel het hevigst woedt, zijn er zorgen over de gezondheidsdiensten van de provincie. Viceminister van Volksgezondheid Joe Phaahla zegt dat er weliswaar nog geen crisis is, maar als het aantal besmettingen in de provincie blijft stijgen, het er wel een kan worden.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons