Actueel

Dr Sindiwe Magona ontvangt eredoctoraat in Taal en Literatuur

24 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Sindiwe Magona / website Universiteit van Fort Hare

Delen:

Op 21 juni jl. tijdens de 98ste diploma-uitreiking ontving Dr Sindiwe Magona het eredoctoraat in Taal en Literatuur van de Universiteit van Fort Hare. Geboren in Tsolo in de Oostkaap, heeft Magona 120 kinderboeken, vier toneelstukken, verschillende andere boeken, en nog veel meer geschreven. Zij schrijft in isiXhosa en in het Engels.

Lees het volledige artikel hier.

In onze eigen bibliotheek zijn meerdere boeken van Magona te leen!

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons