Actueel

Antjie Krog als ‘Writer in Residence’ aan de Universiteit Gent

28 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Antjie Krog / Website Universiteit Leiden

Delen:

De Zuid-Afrikaanse schrijfster, vertaler en buitengewoon hoogleraar Antjie Krog, verbonden aan de Universiteit van Wes-Kaapland (UWK), wordt de eerste literaire gastauteur aan de Universiteit Gent. Het schrijversprogramma was ingepland om van start te gaan in oktober-november 2020, maar werd vanwege Covid-19 uitgesteld. Gelukkig vindt het programma dit jaar alsnog plaats.

Lees het volledige artikel hier.

Krog is overigens niet alleen dit najaar in Gent te vinden, maar zal ook acte de présence geven aan de Universiteit Leiden, waar ze enkele gastcolleges zal geven en de Albert Verweylezing zal verzorgen.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons