Actueel

Antjie Krog als ‘Writer in Residence’ aan de Universiteit Gent

28 juni 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Antjie Krog / Website Universiteit Leiden

Delen:

De Zuid-Afrikaanse schrijfster, vertaler en buitengewoon hoogleraar Antjie Krog, verbonden aan de Universiteit van Wes-Kaapland (UWK), wordt de eerste literaire gastauteur aan de Universiteit Gent. Het schrijversprogramma was ingepland om van start te gaan in oktober-november 2020, maar werd vanwege Covid-19 uitgesteld. Gelukkig vindt het programma dit jaar alsnog plaats.

Lees het volledige artikel hier.

Krog is overigens niet alleen dit najaar in Gent te vinden, maar zal ook acte de présence geven aan de Universiteit Leiden, waar ze enkele gastcolleges zal geven en de Albert Verweylezing zal verzorgen.

Lees het volledige artikel hier.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons