Actueel

Afrika Filmfestival: Dying for Gold

5 juli 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Dying for Gold / Cinema ZED

Delen:

Op dinsdag 13 juli om 19:30 presenteert het Afrika Filmfestival de documentaire ‘Dying for Gold’ in Cinema Zed (Leuven) als onderdeel van DocAfrika, waarin een keer per maand een sterke documentaire wordt getoond van/over Afrika. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met goudmijnwerkers, brengt deze documentaire de werkelijke kosten van Zuid-Afrikaans goud aan het licht.

Klik hier voor meer informatie en om tickets te kopen.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons