Actueel

Twee eenlingen in negentiende-eeuws Zuid-Afrika

10 augustus 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Een Khoi-dorp aan de oever van de Oranjerivier in Zuid-Afrika. 1856 / © Stefano Bianchetti

Delen:

In de Groene Amsterdammer verscheen onlangs een interessant eerbetoon aan twee merkwaardige figuren in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis die niet vergeten moeten worden. De eerste waar een licht op geschenen wordt, is Olive Schreiner; schrijver van de allereerste belangrijke Zuid-Afrikaanse roman over feminisme, geloof en onderdrukking. De tweede, Louis Anthing, probeert de uitroeiing van de Bushmen in de Kaap te verhinderen. Opzienbarende daden.

Lees hier het volledige artikel.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons