Actueel

Twee eenlingen in negentiende-eeuws Zuid-Afrika

10 augustus 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Een Khoi-dorp aan de oever van de Oranjerivier in Zuid-Afrika. 1856 / © Stefano Bianchetti

Delen:

In de Groene Amsterdammer verscheen onlangs een interessant eerbetoon aan twee merkwaardige figuren in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis die niet vergeten moeten worden. De eerste waar een licht op geschenen wordt, is Olive Schreiner; schrijver van de allereerste belangrijke Zuid-Afrikaanse roman over feminisme, geloof en onderdrukking. De tweede, Louis Anthing, probeert de uitroeiing van de Bushmen in de Kaap te verhinderen. Opzienbarende daden.

Lees hier het volledige artikel.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons