Actueel

The Nelson Mandela Walk 2021

12 augustus 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAH / Mandela Walk 2021

Delen:

Met veel plezier kijkt het Huis terug op de Nelson Mandela Walk 2021 op zondag 18 juli 2021, in Den Haag. De Walk werd georganiseerd door de Embassy of the Republic of South Africa, Wandelen met Frank Kanhai en het Zuid-Afrikahuis. Vanwege de huidige omstandigheden kon de Nelson Mandela Walk alleen kleinschalig plaatsvinden, maar wij hopen natuurlijk volgend jaar groots uit te kunnen pakken. De Walk wordt georganiseerd om stil te staan bij de nalatenschap van Nelson Mandela, een icoon voor vrede, tolerantie, verzoening en educatie. Het doel is om mensen vanuit allerlei verschillende hoeken bijeen te brengen, om zo Mandela’s idealen te realiseren.

Was u er dit jaar niet bij? Niet getreurd, via de onderstaande video krijgt u toch nog het gevoel dat u erbij was.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons