Actueel

The Nelson Mandela Walk 2021

12 augustus 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAH / Mandela Walk 2021

Delen:

Met veel plezier kijkt het Huis terug op de Nelson Mandela Walk 2021 op zondag 18 juli 2021, in Den Haag. De Walk werd georganiseerd door de Embassy of the Republic of South Africa, Wandelen met Frank Kanhai en het Zuid-Afrikahuis. Vanwege de huidige omstandigheden kon de Nelson Mandela Walk alleen kleinschalig plaatsvinden, maar wij hopen natuurlijk volgend jaar groots uit te kunnen pakken. De Walk wordt georganiseerd om stil te staan bij de nalatenschap van Nelson Mandela, een icoon voor vrede, tolerantie, verzoening en educatie. Het doel is om mensen vanuit allerlei verschillende hoeken bijeen te brengen, om zo Mandela’s idealen te realiseren.

Was u er dit jaar niet bij? Niet getreurd, via de onderstaande video krijgt u toch nog het gevoel dat u erbij was.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons