Actueel

‘Far Beyond’ in de Elleboog

24 augustus 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Flyer Elleboog expositie

Delen:

Aankomende zaterdag 28 augustus t/m zondag 5 september is de tentoonstelling ‘Far Beyond’ in de Elleboogkerk in Amersfoort te zien, met kunst van verschillende Zuid-Afrikaanse artiesten. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Maar hoe is al deze Zuid-Afrikaanse kunst beland in Amersfoort? De Amersfoortse kunstliefhebber Wim van Ginkel (64) importeert sinds 2019 kunst uit Zuid-Afrika en verzorgt eind van de zomer de tentoonstelling Far Beyond in de Elleboogkerk.

Lees het volledige artikel hier.

‘Het werk van Richie Marley Madyira kenmerkt zich door kracht en puurheid’. © ArtChemistry
De linoleumsnede in zwartwit van kunstenaar Bambolwami Sibiya: ,,Dit zijn een paar mijnwerkers; Bambolwami pleegt mensen uit de townships in heel chique kleding neer te zetten.″ © ArtChemistry

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons