Actueel

‘Far Beyond’ in de Elleboog

24 augustus 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Flyer Elleboog expositie

Delen:

Aankomende zaterdag 28 augustus t/m zondag 5 september is de tentoonstelling ‘Far Beyond’ in de Elleboogkerk in Amersfoort te zien, met kunst van verschillende Zuid-Afrikaanse artiesten. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Maar hoe is al deze Zuid-Afrikaanse kunst beland in Amersfoort? De Amersfoortse kunstliefhebber Wim van Ginkel (64) importeert sinds 2019 kunst uit Zuid-Afrika en verzorgt eind van de zomer de tentoonstelling Far Beyond in de Elleboogkerk.

Lees het volledige artikel hier.

‘Het werk van Richie Marley Madyira kenmerkt zich door kracht en puurheid’. © ArtChemistry
De linoleumsnede in zwartwit van kunstenaar Bambolwami Sibiya: ,,Dit zijn een paar mijnwerkers; Bambolwami pleegt mensen uit de townships in heel chique kleding neer te zetten.″ © ArtChemistry

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons