Uit het Huis

19th Nelson Mandela Annual Lecture in het Zuid-Afrikahuis: Fatou Bensouda

27 augustus 2021
Auteur: Bianca Oortwijn
Foto: De deelnemers aan de Nelson Mandela Annual Lecture vanuit Nederland.

Delen:

Het was een grote eer voor ons om op woensdag 25 augustus de jaarlijkse Nelson Mandela Lecture vanuit het Zuid-Afrikahuis te Amsterdam te presenteren. Voormalig hoofdaanklager van het International Criminal Court (ICC) Fatou Bensouda gaf de lezing ‘The Rule of Law, International Criminal Justice and it’s contribution to Sustainable Development’. U kunt de wereldwijd gestreamde lezing van mevrouw Bensouda terugkijken.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons