Uit het Huis

Bezoek Zuid-Afrikaanse Ambassadeur aan het Zuid-Afrikahuis

3 september 2021
Auteur: Bianca Oortwijn
Foto: Shawn van Lionshead

Delen:

31 augustus was er eindelijk gelegenheid om de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Vusi Madonsela te verwelkomen op het Huis. Madonsela trad vorige zomer al aan als ambassadeur, maar vanwege de eerdere lockdown moesten we op betere tijden wachten voor we de delegatie van de ambassade konden ontvangen. Hij zei dat de ambassade voor Zuid-Afrikaners altijd een “home away from home” is, en zei zich gelukkig te prijzen dat hij er als Zuid-Afrikaan een tweede thuis bij vond, namelijk hier in het Zuid-Afrikahuis. Een groter compliment kunnen we niet ontvangen. We zullen dan ook ons uiterste best blijven doen nog meer mensen dit gevoel te geven!

Zuid-Afrikaanse ambassadeur Vusi Madonsela in de theaterzaal van het Zuid-Afrikahuis
Hoogleraar Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis, Margriet van der Waal, in de theaterzaal van het Zuid-Afrikahuis
Kunstenaar Leonor Faber-Jonker over haar tentoonstelling ‘When Memories Become Dreams’

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons