Uit het Huis

Bezoek Zuid-Afrikaanse Ambassadeur aan het Zuid-Afrikahuis

3 september 2021
Auteur: Bianca Oortwijn
Foto: Shawn van Lionshead

Delen:

31 augustus was er eindelijk gelegenheid om de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Vusi Madonsela te verwelkomen op het Huis. Madonsela trad vorige zomer al aan als ambassadeur, maar vanwege de eerdere lockdown moesten we op betere tijden wachten voor we de delegatie van de ambassade konden ontvangen. Hij zei dat de ambassade voor Zuid-Afrikaners altijd een “home away from home” is, en zei zich gelukkig te prijzen dat hij er als Zuid-Afrikaan een tweede thuis bij vond, namelijk hier in het Zuid-Afrikahuis. Een groter compliment kunnen we niet ontvangen. We zullen dan ook ons uiterste best blijven doen nog meer mensen dit gevoel te geven!

Zuid-Afrikaanse ambassadeur Vusi Madonsela in de theaterzaal van het Zuid-Afrikahuis
Hoogleraar Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis, Margriet van der Waal, in de theaterzaal van het Zuid-Afrikahuis
Kunstenaar Leonor Faber-Jonker over haar tentoonstelling ‘When Memories Become Dreams’

Meer nieuws

15 november 2021, Evenement
Boeken uit het Huis: Irma Joubert, ‘Een thuis in Afrika’
Tijdens de negende aflevering van ‘Boeken uit het Huis’ gaat Ingrid Glorie, freelance journalist en vertaler, in gesprek met Irma Joubert en met Dorienke de Vries, Jouberts vaste vertaler die een belangrijk aandeel heeft in het succes van Jouberts boeken in Nederland.
11 november 2021, Evenement
Footnotes – Intersectional Strategies in (South) Africa
Our new bi-monthly interdisciplinary program on changemaking voices in artwork, books, films and other media. We’ll be talking about black feminism, queerness, violence, mermaids, struggle, post memory, heritage, myth busting, empowerment, and image making.
2 november 2021, Evenement, Expositie
History’s footnote: on love and freedom
“To look at history through the lens of love and freedom is a daunting and liberating task.” But where do we understand this historical past to be situated? Is it within a backward linearity or in the expansive notions of cyclical temporality that many non-Western traditions offer?
4 november 2021, Evenement
Om erbij te horen: transtaligheid, saamhorigheid en het maken van Zuid-Afrikaanse sociale gemeenschappen
Op 11 en 12 november vindt in Amsterdam een symposium plaats dat wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam (Leerstoel “Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis”), de Universiteit van Gent (Gents Centrum voor Afrikaans en de studie van Zuid-Afrika) en het Zuid-Afrikahuis Nederland.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons