Uit het Huis

Bezoek Zuid-Afrikaanse Ambassadeur aan het Zuid-Afrikahuis

3 september 2021
Auteur: Bianca Oortwijn
Foto: Shawn van Lionshead

Delen:

31 augustus was er eindelijk gelegenheid om de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Vusi Madonsela te verwelkomen op het Huis. Madonsela trad vorige zomer al aan als ambassadeur, maar vanwege de eerdere lockdown moesten we op betere tijden wachten voor we de delegatie van de ambassade konden ontvangen. Hij zei dat de ambassade voor Zuid-Afrikaners altijd een “home away from home” is, en zei zich gelukkig te prijzen dat hij er als Zuid-Afrikaan een tweede thuis bij vond, namelijk hier in het Zuid-Afrikahuis. Een groter compliment kunnen we niet ontvangen. We zullen dan ook ons uiterste best blijven doen nog meer mensen dit gevoel te geven!

Zuid-Afrikaanse ambassadeur Vusi Madonsela in de theaterzaal van het Zuid-Afrikahuis
Hoogleraar Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis, Margriet van der Waal, in de theaterzaal van het Zuid-Afrikahuis
Kunstenaar Leonor Faber-Jonker over haar tentoonstelling ‘When Memories Become Dreams’

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons