Persbericht

Senver: Poëzie in de Kerk over Elisabeth Eybers

9 september 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Elisabeth Eybers

Delen:

Senver organiseert op dinsdag 21 september het evenement ‘Poëzie in de Kerk’ over Elisabeth Eybers (1915-2007). Zij werd geboren in Zuid-Afrika en begon daar met veel succes te dichten in het Afrikaans. Na haar scheiding emigreerde ze- midden jaren vijftig- naar Nederland en zette haar literaire werk voort, zowel in haar moedertaal alsook in het Nederlands en Engels. Ze was goed bevriend met M.Vasalis en er zijn treffende overeenkomsten tussen beider werk. Eybers’ poëzie gaat over liefde en verlangen, over de pijn van de migrant, over verlies, ouderdom en dood. Prachtig en toegankelijk werk dat ook in Nederland veel bijval kreeg. In 1978 ontving Eybers de Constantijn Huygens prijs, in 1991 de P.C. Hooftprijs .

Maaike Meijer wandelt met ons door haar uitgebreide oeuvre en we lezen Eybers’  mooiste gedichten in hun context.

Maaike Meijer ( 1949) schreef biografieën over de dichter M. Vasalis en over F. Harmsen van Beek – Hemelse mevrouw Frederike- . Eerder was zij twee maal bij Senver te gast om over beide dichters zeer gewaardeerde presentaties te houden. Zij is biograaf, literatuurwetenschapper en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Zij schrijft over poëzie, populaire cultuur,biografie, feminisme en hedendaagse verbeeldingen van mannelijkheid. Over dat laatste onderwerp schrijft zij momenteel een nieuw boek, waaruit voorpublicaties verschijnen in De Groene Amsterdammer.

Praktische gegevens

Datum: 21 september

Plaats: De Bethlehem Kerk, Loosdrechtseweg 263; de kerk ligt in de driehoek: Loosdrechtsweg,Neuweg en Diependaalse Laan.

Tijd: 15.00-1700 uur. De kerk gaat om 14.30 uur open.

De kerk volgt een strikt corona-protocol.

Kosten: €5,-

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: k.vandenbovenkamp@hotmail.com.

Wilt u in de mail uw naam, e-mailadres en telefoonnummer vermelden?

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons