Persbericht

Senver: Poëzie in de Kerk over Elisabeth Eybers

9 september 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Elisabeth Eybers

Delen:

Senver organiseert op dinsdag 21 september het evenement ‘Poëzie in de Kerk’ over Elisabeth Eybers (1915-2007). Zij werd geboren in Zuid-Afrika en begon daar met veel succes te dichten in het Afrikaans. Na haar scheiding emigreerde ze- midden jaren vijftig- naar Nederland en zette haar literaire werk voort, zowel in haar moedertaal alsook in het Nederlands en Engels. Ze was goed bevriend met M.Vasalis en er zijn treffende overeenkomsten tussen beider werk. Eybers’ poëzie gaat over liefde en verlangen, over de pijn van de migrant, over verlies, ouderdom en dood. Prachtig en toegankelijk werk dat ook in Nederland veel bijval kreeg. In 1978 ontving Eybers de Constantijn Huygens prijs, in 1991 de P.C. Hooftprijs .

Maaike Meijer wandelt met ons door haar uitgebreide oeuvre en we lezen Eybers’  mooiste gedichten in hun context.

Maaike Meijer ( 1949) schreef biografieën over de dichter M. Vasalis en over F. Harmsen van Beek – Hemelse mevrouw Frederike- . Eerder was zij twee maal bij Senver te gast om over beide dichters zeer gewaardeerde presentaties te houden. Zij is biograaf, literatuurwetenschapper en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Zij schrijft over poëzie, populaire cultuur,biografie, feminisme en hedendaagse verbeeldingen van mannelijkheid. Over dat laatste onderwerp schrijft zij momenteel een nieuw boek, waaruit voorpublicaties verschijnen in De Groene Amsterdammer.

Praktische gegevens

Datum: 21 september

Plaats: De Bethlehem Kerk, Loosdrechtseweg 263; de kerk ligt in de driehoek: Loosdrechtsweg,Neuweg en Diependaalse Laan.

Tijd: 15.00-1700 uur. De kerk gaat om 14.30 uur open.

De kerk volgt een strikt corona-protocol.

Kosten: €5,-

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: k.vandenbovenkamp@hotmail.com.

Wilt u in de mail uw naam, e-mailadres en telefoonnummer vermelden?

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons