Persbericht

Senver: Poëzie in de Kerk over Elisabeth Eybers

9 september 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Elisabeth Eybers

Delen:

Senver organiseert op dinsdag 21 september het evenement ‘Poëzie in de Kerk’ over Elisabeth Eybers (1915-2007). Zij werd geboren in Zuid-Afrika en begon daar met veel succes te dichten in het Afrikaans. Na haar scheiding emigreerde ze- midden jaren vijftig- naar Nederland en zette haar literaire werk voort, zowel in haar moedertaal alsook in het Nederlands en Engels. Ze was goed bevriend met M.Vasalis en er zijn treffende overeenkomsten tussen beider werk. Eybers’ poëzie gaat over liefde en verlangen, over de pijn van de migrant, over verlies, ouderdom en dood. Prachtig en toegankelijk werk dat ook in Nederland veel bijval kreeg. In 1978 ontving Eybers de Constantijn Huygens prijs, in 1991 de P.C. Hooftprijs .

Maaike Meijer wandelt met ons door haar uitgebreide oeuvre en we lezen Eybers’  mooiste gedichten in hun context.

Maaike Meijer ( 1949) schreef biografieën over de dichter M. Vasalis en over F. Harmsen van Beek – Hemelse mevrouw Frederike- . Eerder was zij twee maal bij Senver te gast om over beide dichters zeer gewaardeerde presentaties te houden. Zij is biograaf, literatuurwetenschapper en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Zij schrijft over poëzie, populaire cultuur,biografie, feminisme en hedendaagse verbeeldingen van mannelijkheid. Over dat laatste onderwerp schrijft zij momenteel een nieuw boek, waaruit voorpublicaties verschijnen in De Groene Amsterdammer.

Praktische gegevens

Datum: 21 september

Plaats: De Bethlehem Kerk, Loosdrechtseweg 263; de kerk ligt in de driehoek: Loosdrechtsweg,Neuweg en Diependaalse Laan.

Tijd: 15.00-1700 uur. De kerk gaat om 14.30 uur open.

De kerk volgt een strikt corona-protocol.

Kosten: €5,-

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: k.vandenbovenkamp@hotmail.com.

Wilt u in de mail uw naam, e-mailadres en telefoonnummer vermelden?

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons