Actueel

Uitreiking P.C. Hooft-prijs 2021 aan Alfred Schaffer

9 september 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Alfred Schaffer / Literatuurmuseum

Delen:

Op 9 september om 20:00 uur ontvangt Alfred Schaffer de P.C. Hooft-prijs 2021 voor poëzie uit handen van bestuursvoorzitter Maaike Meijer.

De uitreiking vindt dit jaar plaats in een uniek online programma met veel ruimte voor muziek en poëzie. De presentatie is in handen van schrijver en performer Babs Gons. Uiteraard zal Alfred Schaffer zelf ook het woord voeren nadat hij uit handen van bestuursvoorzitter Maaike Meijer de P.C. Hooft-prijs in ontvangst heeft genomen.

Lees het volledige bericht hier.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons