Actueel

Invitation to Colloquium: Unburning the Fire & Acknowledgment of Land Cleansing Ceremony

30 september 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Unburning the Fire & Acknowledgment of Land Cleansing Ceremony

Delen:

Op 29 september vond het colloquium Unburning the Fire & Acknowledgment of Land Cleansing Ceremony plaats, een evenement van de University of Cape Town in het kader van hun Heritage Month. Afgelopen jaar is aan deze universiteit het San and Khoi Centre opgericht en dit colloquium wil de kennis en het onderzoek van dit instituut vieren. Zo waren er optredens van Khoi en San artiesten, lezingen van academici en gesprekken met auteurs. In het eerste jaar is er meteen al een hoop werk verzet in het San and Khoi Centre, zoals de publicatie van twee boeken. Indigenous Women Rethinking southern Africa’s Pasts, Rethinking Africa Vol 4, samengesteld door June Bam en Bernedette Muthien, brengt onderzoekers, activisten en dichters samen en onderzoekt kennisproductie in ritueel en herinneringen. Daarnaast schreef Bam ook Ausi Told Me: Why Cape Herstoriographies Matter. Dit boek werd feestelijk gepresenteerd op het colloquium en bespreekt de geschiedenissen van vrouwen uit de regio en hoe die het beste verder onderzocht kunnen worden. De University of Cape Town wil zich met dit evenement duidelijk in de geschiedenis plaatsen van de regio waarin zij werken, en vooral de geschiedenis erkennen van de grond waarop de universiteit zich bevindt. Het San and Khoi Centre moet de brug slaan naar deze complexe geschiedenis. 

RSVP: Please register online.
Programme: Download the programme.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons