Evenement

Boeken uit het Huis: P.P. Fourie, ‘’n Hart is so groot soos ’n vuis’

1 oktober 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAH

Delen:

In de zevende editie van Boeken uit het Huis ging Peter Bergsma in gesprek met P.P. Fourie en zijn vertaler Marius Swart over Fourie’s debuutroman ‘n Hart is so groot soos ‘n vuis. Dit boek behandelt een voor Zuid-Afrika uiterst actueel thema: geweld tegen vrouwen. Het boek vorm een aanklacht tegen alle omstanders zoals onderwijzers, de dominee en zelfs familieleden die jarenlang zwijgend toekeken. Peter Bergsma praatte met Fourie en Swart over deze thematiek, maar ook over het belang van vertalen voor de receptie van Afrikaanstalige literatuur.

Het volledige evenement is hier terug te zien:

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons