Evenement

Kinderrijmpjes met Antjie Krog

4 oktober 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Beeld RV

Delen:

Datum: 13 oktober
Inloop: 15:30
Tijd: 16:00 – 17:15 uur
Locatie: Keizersgracht 141-C
Taal: Afrikaans

Aanmelden: agenda

Antjie Krog is natuurlijk vooral bekend van haar poëzie en non-fictie, maar heeft ook een aantal boeken met kinderversjes op haar naam staan. Op 13 oktober mogen wij haar ontvangen in het Zuid-Afrikahuis en zal ze deze keer speciaal optreden voor de kinderen!

Tijdens dit unieke kinderprogramma zal Antjie ondersteund door animaties voordragen uit haar boeken met kinderversjes. Daarna kunnen de kinderen zelf met de boeken aan de slag terwijl de ouders met Antjie en experts in gesprek gaan over het belang van kinderversjes voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Dit programma is bedoeld voor Afrikaanssprekende ouders en hun kinderen in Nederland. Antjie zal dan ook in het Afrikaans voordragen. De teksten zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Gelieve bij aanmelding te vermelden met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen u komt. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar: bij drukte wordt voorrang gegeven aan aanmeldingen met kinderen.

Antjie Krog is dichter, academicus en schrijver. Zij is vooral bekend om haar poëzie en haar non-fictie over de nasleep van apartheid. Tussen 1989 en 2007 publiceerde zij verschillende boeken met gedichten voor kinderen.

Bianca Oortwijn is bibliothecaris bij het Zuid-Afrikahuis. De afgelopen tijd heeft zij zich hier sterk ingezet op het beter toegankelijk maken van de kinderboekencollectie.

Francine Maessen (gespreksleider) doet een promotie-onderzoek bij de Universiteit van Amsterdam op het gebied van Afrikaanse letterkunde. Voorheen heeft zij gewerkt bij Passionate Bulkboek, één van de grootste leesbevorderingsorganisaties van Nederland.

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons