Evenement

Kinderrijmpjes met Antjie Krog

4 oktober 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Beeld RV

Delen:

Datum: 13 oktober
Inloop: 15:30
Tijd: 16:00 – 17:15 uur
Locatie: Keizersgracht 141-C
Taal: Afrikaans

Aanmelden: agenda

Antjie Krog is natuurlijk vooral bekend van haar poëzie en non-fictie, maar heeft ook een aantal boeken met kinderversjes op haar naam staan. Op 13 oktober mogen wij haar ontvangen in het Zuid-Afrikahuis en zal ze deze keer speciaal optreden voor de kinderen!

Tijdens dit unieke kinderprogramma zal Antjie ondersteund door animaties voordragen uit haar boeken met kinderversjes. Daarna kunnen de kinderen zelf met de boeken aan de slag terwijl de ouders met Antjie en experts in gesprek gaan over het belang van kinderversjes voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Dit programma is bedoeld voor Afrikaanssprekende ouders en hun kinderen in Nederland. Antjie zal dan ook in het Afrikaans voordragen. De teksten zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Gelieve bij aanmelding te vermelden met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen u komt. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar: bij drukte wordt voorrang gegeven aan aanmeldingen met kinderen.

Antjie Krog is dichter, academicus en schrijver. Zij is vooral bekend om haar poëzie en haar non-fictie over de nasleep van apartheid. Tussen 1989 en 2007 publiceerde zij verschillende boeken met gedichten voor kinderen.

Bianca Oortwijn is bibliothecaris bij het Zuid-Afrikahuis. De afgelopen tijd heeft zij zich hier sterk ingezet op het beter toegankelijk maken van de kinderboekencollectie.

Francine Maessen (gespreksleider) doet een promotie-onderzoek bij de Universiteit van Amsterdam op het gebied van Afrikaanse letterkunde. Voorheen heeft zij gewerkt bij Passionate Bulkboek, één van de grootste leesbevorderingsorganisaties van Nederland.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons