Evenement

Kinderrijmpjes met Antjie Krog

4 oktober 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Beeld RV

Delen:

Datum: 13 oktober
Inloop: 15:30
Tijd: 16:00 – 17:15 uur
Locatie: Keizersgracht 141-C
Taal: Afrikaans

Aanmelden: agenda

Antjie Krog is natuurlijk vooral bekend van haar poëzie en non-fictie, maar heeft ook een aantal boeken met kinderversjes op haar naam staan. Op 13 oktober mogen wij haar ontvangen in het Zuid-Afrikahuis en zal ze deze keer speciaal optreden voor de kinderen!

Tijdens dit unieke kinderprogramma zal Antjie ondersteund door animaties voordragen uit haar boeken met kinderversjes. Daarna kunnen de kinderen zelf met de boeken aan de slag terwijl de ouders met Antjie en experts in gesprek gaan over het belang van kinderversjes voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Dit programma is bedoeld voor Afrikaanssprekende ouders en hun kinderen in Nederland. Antjie zal dan ook in het Afrikaans voordragen. De teksten zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Gelieve bij aanmelding te vermelden met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen u komt. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar: bij drukte wordt voorrang gegeven aan aanmeldingen met kinderen.

Antjie Krog is dichter, academicus en schrijver. Zij is vooral bekend om haar poëzie en haar non-fictie over de nasleep van apartheid. Tussen 1989 en 2007 publiceerde zij verschillende boeken met gedichten voor kinderen.

Bianca Oortwijn is bibliothecaris bij het Zuid-Afrikahuis. De afgelopen tijd heeft zij zich hier sterk ingezet op het beter toegankelijk maken van de kinderboekencollectie.

Francine Maessen (gespreksleider) doet een promotie-onderzoek bij de Universiteit van Amsterdam op het gebied van Afrikaanse letterkunde. Voorheen heeft zij gewerkt bij Passionate Bulkboek, één van de grootste leesbevorderingsorganisaties van Nederland.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons