Evenement

Drietalig woordenboek van het Kaaps

8 oktober 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: http://dwkaaps.co.za/

Delen:

Op 7 oktober organiseerde het Zuid-Afrikahuis een uitgebreide bespreking van het aankomende Drietalig woordenboek van het Kaaps. Deze vorm van het Afrikaans is lang sterk gemarginaliseerd geweest en krijgt pas de afgelopen jaren meer aandacht, zowel in de academische sector als in literatuur en andere talige kunstvormen. In het Drietalig woordenboek van het Kaaps wordt de taal op gelijke voet naast het Engels en het zg. Standaard-Afrikaans geplaatst. Voor dit imponerende gesprek spraken wij met onderzoekers en kunstenaars, zoals Quentin Williams, Jitsvinger en Karin Benjamin.

Het volledige evenement is hier terug te zien:

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons