Actueel

Annemarié van Niekerk over ‘Om het hart terug te brengen’

16 november 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Op vrijdag 19 november gaat Annemarié van Niekerk in gesprek over haar nieuwe boek, Om het hart terug te brengen. Aan de hand van haar memoires vertelt Van Niekerk over haar jeugd tijdens apartheid, haar bewustwording van het onrecht en het alomtegenwoordige geweld, haar worsteling met haar conservatieve vader, die haar smeekte haar relatie met een zwarte man af te breken, haar schuldgevoelens en haar diepe liefde voor het landschap. In Om het hart terug te brengen beschrijft zij haar bewustwording van haar plek als witte wetenschapper, dochter en geliefde van een zwarte man in de context van de lange, gewelddadige weg naar de vrijheid van de zwarte Zuid-Afrikaanse bevolking. Van Niekerk was eerder te gast bij het Zuid-Afrikahuis om te spreken over Om het hart terug te brengen. Deze aflevering van Boeken uit het Huis is hier terug te kijken: 

Datum: vrijdag 19 november 2021, 16.00 uurLocatie: SPUI25, Spui 25, Amsterdam

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons