Spectrum

Musiek in mikstuur: ’n kennismaking met klank

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

29 november 2021, Spectrum
Musiek in mikstuur: ’n kennismaking met klank
Roché van Tiddens is ’n gevierde jong komponis van Suid-Afrika wat drie jaar gelede besluit het om hom in Nederland te vestig. Ek het by hom en sy verloofde Lucinda gaan inloer in hul huis in Bezuidenhout in Den Haag.
29 november 2021, Spectrum
Albert Verweylezing 2021 door Antjie Krog
Antjie Krog heeft als schrijver en dichter altijd middenin de maatschappij gestaan. En hoewel het tegenwoordig niet altijd meer evident wordt geacht, toonde ze in de Albert Verweylezing van de Universiteit Leiden aan hoe literatuur hét middel is om de wereld om ons heen te leren kennen.
29 november 2021, Spectrum
RetroSpectrum: De Zuiderkruis opnieuw naar Zuid-Afrika
Na de oorlogsjaren met avondklok, voedseltekorten en weinig bewegingsvrijheid ontwikkelde zich in Nederland en andere Europese landen een sterke drang om te gaan emigreren. Dat verlangen werd in de tweede helft van de jaren 1940 nog versterkt door werkloosheid, woningtekort en angst voor een Derde Wereldoorlog als gevolg van de toenemende spanningen tussen het ‘liberale Westen’ en het ‘communistische Oosten’.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons