Actueel

Terugblik: de ZAM Nelson Mandela Lecture

14 februari 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: ZAM Website / Mandela lezing 2022

Delen:

Afgelopen zondag vond de derde editie van de ZAM Nelson Mandela Lezing plaats in het Internationaal Theater Amsterdam. De lezing ‘The Future is a Story we Tell Ourselves. Notes for a Prelude’, die deel uitmaakt van ZAM’s #ImagineMandela-Live! programma, werd gepresenteerd door de Keniaanse schrijfster Yvonne Adhiambo Owuor.

Heeft u de lezing gemist? Geen zorgen! U kunt het hele programma terugkijken via de ZAM-website.

Bekijk hieronder de aflevering van ZAM’s #ImagineMandela video-serie met Jennifer Tosch. Deze aflevering is extra speciaal voor ons, want deze is gefilmd in het Huis! Als oprichter van de Black Heritage Tours en Sites of Memory is het Tosch’s missie om de geschiedenis te herinterpreteren vanuit het gelijkheidsperspectief. Jennifer reflecteert op de invloed van Mandela op haar leven en werk. In haar woorden: ‘Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.’

Meer nieuws

6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in het Huis van Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.
6 juli 2022, Actueel
De Week van het Nederlands
Van 1 tot en met 8 oktober 2022 is het zover: de achtste editie van de Week van het Nederlands.
6 juli 2022, Actueel
#COCREATESANL
Vorige maand vond #cocreateIDENTITY Experience plaats in Kaapstad, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade en de Nederlands consulaat-generaal in Zuid-Afrika, samen met Zuid-Afrikaanse partners.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons