Cultuur

Oproep aanmeldingen voor Vrystaat Kunstefees!

23 februari 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Afbeelding / Vrystaat Kunstefees Website

Delen:

Vrystaat Kunstefees heeft meerdere aanmeldingen open staan voor projecten, namelijk Pen to Paper en New Dance Umbrella.

Ben jij een toneelschrijver die een stuk heeft geschreven in een Zuid-Afrikaanse taal? Dan is dit jouw kans op jouw stuk in te sturen! De deadline is 28 februari 2022. Bekijk hier de voorwaarden voor de aanmelding.

De New Dance Umbrella is een platform voor nieuwe hedendaagse dans voor het Kunstefees Vrystaat Festival 2022. Zowel lokale als internationale artiesten zijn welkom! De deadline voor aanmelding is 10 maart 2022. Klik hier om je aan te melden.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende aanmeldingen.

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons