Jongerenproject

Ga mee op de studiereis van het Zuid-Afrikahuis!

3 maart 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Jongerenproject

Delen:

Ontdek Zuid-Afrika!

Ga mee op de studiereis van het Zuid-Afrikahuis! In een rondreis van ongeveer een maand leer je Zuid-Afrika beter kennen en bezoek je universiteiten, historische locaties en culturele hotspots. Tijdens de reis verblijf je bij gastouders en kom je in contact met lokale organisaties waardoor je een waardevol netwerk krijgt en het land van binnenuit leert kennen. Ook leer je tijdens de reis een goed woordje Afrikaans spreken!

  • De studiereis vindt plaats in de zomer (juli-augustus) en duurt ongeveer een maand.
  • De reis is bedoeld voor studenten van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen.
  • Kennis van zuidelijk Afrika is niet vereist – enthousiasme wel!
  • De reis kost maximaal €1500,-. Dat is inclusief vluchten, het binnenlands vervoer, alle overnachtingen en zo goed als alle maaltijden en activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.zuidafrikahuis.nl/jongerenproject en kom langs bij één van onze digitale presentaties op zondag 13 maart of dinsdag 15 maart! Voor vragen kan je mailen naar jongerenproject@zuidafrikahuis.nl.

Geïnteresseerd? We zien je graag op één van onze digitale presentaties over de studiereis: 13 maart (15:00-16:00) of 15 maart (20:00-21:00).

Meld je aan voor de infosessie!

“Deze studiereis heeft mij niet alleen meer kennis over Zuid-Afrika opgeleverd, maar vooral mooie herinneringen, waaronder onvergetelijke avonden en vele vriendschappen!” – Manon, deelnemer 2018

“Met geen enkele andere reis kom je zoveel te weten over de cultuur, natuur, geschiedenis en denkwijzen van mensen en hun land.” – Nina, deelnemer 2012

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons