Cultuur

Lebohang Kganye wint de Foam Paul Huf Award 2022

24 maart 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: 'You couldn't stop the train in time', 2018, 'Tell Tale' series © Lebohang Kganye

Delen:

De Zuid-Afrikaanse fotograaf Lebohang Kganye heeft de Foam Paul Huf Award 2022 gewonnen, en wordt daarmee de zestiende winnaar.

In haar werk gaat Kganye in op thema’s uit haar eigen geschiedenis en afkomst. Haar werk zal binnenkort te zien zijn in een solotentoonstelling in het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam.

Foto Lebohang Kganye Kwana Germiston bosiu I, 2013, Her Story series

Lees hier het volledige artikel.

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons