Cultuur

Kendell Geers in Capital C

14 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Kendall Geers 'Le FLeurs du Mal 4250, 2020' Acrylic on Canvas

Delen:

De Zuid-Afrikaanse Kendell Geers is met zijn tentoostelling Voëlvry tot en met 22 april te zien bij Capital C, te Amsterdam.

Geers, die momenteel in België woont, maakte in de jaren tachtig deel uit van de Voëlvry-beweging in Zuid-Afrika. Het was een muzikale, sociale en politieke beweging die zich verzette tegen de apartheid. De Voëlvry tentoonstelling stelt de vraag: Wat betekent vrijheid vandaag?

Installatie foto. Foto door: Almicheal Fraay

Kendell Geers is een bekroonde Zuid-Afrikaanse kunstenaar die internationale erkenning geniet. Zijn werk is te zien in verschillende permanente collecties over de hele wereld, waaronder Parijs, Rome, Johannesburg, Chicago en Stockholm.

Meer nieuws

9 juli 2024, Uit het Huis
Berichten uit het Huis
Verkiezingen in Zuid-Afrika – deel II De verkiezingen van woensdag 29 mei jl. hebben, zoals voorspeld, inderdaad een aardverschuiving teweeggebracht. Met een uiterst mager opkomstpercentage van 58% zijn de politieke verhoudingen in Zuid-Afrika danig dooreen geschud. Het ANC behaalde net ietsje meer dan 40%, met de Democratic Alliance (DA) als tweede met bijna 22% van […]
9 juli 2024, Actueel, Symposium
Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’
Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heenZuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heenSouth African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages English below Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen. Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die […]
2 juli 2024, Actueel
PhD vacature KITLV/KNAW in Leiden
PhD candidate Culinary Change in Indonesian Diasporas at KITLV/KNAW in Leiden Location: LeidenMax hours per week: 38,00Max salary: 3.539Duration of agreement: 1 + 3 yearsApply until: 15 August 2024 The Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV) is searching for the research project TASTE for: Three PhD researchers (1.0 fte) The project Trajectories of Taste: An Analytical […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons