Cultuur

Kendell Geers in Capital C

14 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Kendall Geers 'Le FLeurs du Mal 4250, 2020' Acrylic on Canvas

Delen:

De Zuid-Afrikaanse Kendell Geers is met zijn tentoostelling Voëlvry tot en met 22 april te zien bij Capital C, te Amsterdam.

Geers, die momenteel in België woont, maakte in de jaren tachtig deel uit van de Voëlvry-beweging in Zuid-Afrika. Het was een muzikale, sociale en politieke beweging die zich verzette tegen de apartheid. De Voëlvry tentoonstelling stelt de vraag: Wat betekent vrijheid vandaag?

Installatie foto. Foto door: Almicheal Fraay

Kendell Geers is een bekroonde Zuid-Afrikaanse kunstenaar die internationale erkenning geniet. Zijn werk is te zien in verschillende permanente collecties over de hele wereld, waaronder Parijs, Rome, Johannesburg, Chicago en Stockholm.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons