Cultuur

Kendell Geers in Capital C

14 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Kendall Geers 'Le FLeurs du Mal 4250, 2020' Acrylic on Canvas

Delen:

De Zuid-Afrikaanse Kendell Geers is met zijn tentoostelling Voëlvry tot en met 22 april te zien bij Capital C, te Amsterdam.

Geers, die momenteel in België woont, maakte in de jaren tachtig deel uit van de Voëlvry-beweging in Zuid-Afrika. Het was een muzikale, sociale en politieke beweging die zich verzette tegen de apartheid. De Voëlvry tentoonstelling stelt de vraag: Wat betekent vrijheid vandaag?

Installatie foto. Foto door: Almicheal Fraay

Kendell Geers is een bekroonde Zuid-Afrikaanse kunstenaar die internationale erkenning geniet. Zijn werk is te zien in verschillende permanente collecties over de hele wereld, waaronder Parijs, Rome, Johannesburg, Chicago en Stockholm.

Meer nieuws

6 december 2023, Actueel
Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal
De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
5 december 2023, Uit het Huis
Wintersluiting 2023 – 2024
Beste bezoekers en Vrienden, Dit jaar zal de wintersluiting ingaan op 20 december en loopt tot 8 januari. Zo kunnen we u vanaf 8 januari weer vol energie en plezier begroeten aan de Keizersgracht 141-C!
28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons