Uit het Huis

Bezoek in het Huis!

19 april 2022
Auteur: Ingrid Heydenrych
Foto:

Delen:
Gerrie Pretorius, Mia Spies & Ingrid Heydenrych

Die Zuid-Afrikahuis se drumpel is behoorlik hierdie week deurgetrap deur besoekers vanuit Suid-Afrika. Op Maandag 12 April het die joernalis Mia Spies ’n draai gemaak. Die Zuid-Afrikahuis was ’n moet -sien gedurende haar reis deur Europa. Spies is die  aanbieder van die gewilde podsending Nuus Met Spies, wat  ’n ingeligte bik op die Suid-Afrikaanse nuuslandskap bied. Soos wat Mia by die deur uitgestap het om die res van Amsterdam te verken, het sy vir Gerrie Pretorius en sy filmspan op die voorstoep raakgeloop! Gerrie is ’n Suid-Afrikaanse TV-aanbieder en sanger. Sy albums het Platinum-status in Suid-Afrika behaal en sy program Leef Jou Reis met Gerrie Pretorius is ’n stapelprogram vir Suid-Afrikaanse kykers. Pretorius is besig om te skiet aan Leef Jou Reis en hy het meer kom leer oor die bande wat daar tussen Suid-Afrika en die Lae Lande bestaan.

Die opwinding het nie Maandag tot ’n einde gekom nie. Dinsdag het die akteurs en skrywers Beer Adriaanse en Carla Smith gevra om ’n toer van die Huis te ontvang en te gesels oor projekte wat in die toekoms hier onderneem kan word. Hulle was opgewonde om ’n paar van hul vriende se films in die Huis se versameling raak te sien, en het entoesiasties ’n paar voorstelle gegee om die versameling uit te brei.

Carla Smith & Beer Adriaanse
Carla Smith & Beer Adriaanse

Van Woensdag af word die Huis gebruik om ’n dokumentêr te skiet wat deur die bekroonde aktrise en regisseur Charlene Brouwer onderneem word. Die vervaardiger Niel van Deventer en die joernalis Hendrik Hancke vorm ook deel van die span. Van Deventer het voorheen die Huis besoek en die rustige atmosfeer en pragtige binnekant van sy vorige besoek onthou.

Charlene Brouwer, Niel van Deventer, Divan de Villiers & Hendrick Hancke

As jy ook besoek by die Zuid-Afrikahuis wil aflê terwyl jy in Amsterdam is, stuur gerus ’n e-pos na info@zuisafrikahuis.nl om jou besoek te reël.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons