Cultuur

Opening van de expositie ‘Born Free’, door Ilvy Njiokiktjien

20 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Johannesburg, South Africa - Wilmarie Deetlefs (24) and her boyfriend Zakithi Buthelezi (27) kiss in his car after a night out on the 1st of November 2018 in Johannesburg, South Africa.

Delen:

Op donderdag 12 mei viert het African Studies Centre Leiden de opening van de expositie ‘Born Free – Mandela’s Generation of Hope’ door Ilvy Njiokiktjien.

De opening bestaat uit een een korte documentaire gebaseerd op de foto’s, een introductie van Prof. Jan-Bart Gewald en een rondleiding door Ilvy.

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons