Cultuur

Opening van de expositie ‘Born Free’, door Ilvy Njiokiktjien

20 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Johannesburg, South Africa - Wilmarie Deetlefs (24) and her boyfriend Zakithi Buthelezi (27) kiss in his car after a night out on the 1st of November 2018 in Johannesburg, South Africa.

Delen:

Op donderdag 12 mei viert het African Studies Centre Leiden de opening van de expositie ‘Born Free – Mandela’s Generation of Hope’ door Ilvy Njiokiktjien.

De opening bestaat uit een een korte documentaire gebaseerd op de foto’s, een introductie van Prof. Jan-Bart Gewald en een rondleiding door Ilvy.

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons