Cultuur

Opening van de expositie ‘Born Free’, door Ilvy Njiokiktjien

20 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Johannesburg, South Africa - Wilmarie Deetlefs (24) and her boyfriend Zakithi Buthelezi (27) kiss in his car after a night out on the 1st of November 2018 in Johannesburg, South Africa.

Delen:

Op donderdag 12 mei viert het African Studies Centre Leiden de opening van de expositie ‘Born Free – Mandela’s Generation of Hope’ door Ilvy Njiokiktjien.

De opening bestaat uit een een korte documentaire gebaseerd op de foto’s, een introductie van Prof. Jan-Bart Gewald en een rondleiding door Ilvy.

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

6 december 2023, Actueel
Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal
De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
5 december 2023, Uit het Huis
Wintersluiting 2023 – 2024
Beste bezoekers en Vrienden, Dit jaar zal de wintersluiting ingaan op 20 december en loopt tot 8 januari. Zo kunnen we u vanaf 8 januari weer vol energie en plezier begroeten aan de Keizersgracht 141-C!
28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons