Evenement

Belezen Wetenschappers – Afrika-editie

25 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: UGent

Delen:

26 april 2022 – 19h30 – De Krook

Ontdek welke Afrikaanse romans professoren van de UGent inspireren, ontroeren of ontspannen.

Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent. Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.

Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd, oa in sub-Sahara Afrika.

Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek is toegespitst op de Bantoetalen en op de studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.

Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo.

Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief. 

Inschrijven via: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/belezen-wetenschappers-afrika-editie

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons