Evenement

Belezen Wetenschappers – Afrika-editie

25 april 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: UGent

Delen:

26 april 2022 – 19h30 – De Krook

Ontdek welke Afrikaanse romans professoren van de UGent inspireren, ontroeren of ontspannen.

Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent. Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.

Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd, oa in sub-Sahara Afrika.

Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek is toegespitst op de Bantoetalen en op de studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.

Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo.

Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief. 

Inschrijven via: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/belezen-wetenschappers-afrika-editie

Meer nieuws

6 december 2023, Actueel
Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal
De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
5 december 2023, Uit het Huis
Wintersluiting 2023 – 2024
Beste bezoekers en Vrienden, Dit jaar zal de wintersluiting ingaan op 20 december en loopt tot 8 januari. Zo kunnen we u vanaf 8 januari weer vol energie en plezier begroeten aan de Keizersgracht 141-C!
28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons