Actueel

UGent: oproep voor papers

1 juni 2022
Auteur: Jamy van Baarsel
Foto:

Delen:

Call for papers (Oproep om referate) voor het 7de Colloquium over het Afrikaans georganiseerd aan de Universiteit Gent.

Dag beste collega’s en sympathisanten,

Na zes succesvolle edities, en na het organiseren van een zeer geslaagde zuster-conferentie in Amsterdam vorig jaar, vindt het UGent Colloquium over het Afrikaans 2022 plaats op donderdag en vrijdag 27-28 oktober 2022.

De thema’s die zullen worden behandeld zijn ‘De studie van het Afrikaans in 2022: nieuwe databronnen, nieuwe methodes‘ op het vlak van de taalkunde en ‘CLI-FI. Dialogen over klimaat en milieu in Afrikaans en Nederlands‘ wat betreft de letterkunde. De Oproep om referate vinden jullie in bijlage (zie ook https://www.afrikaans.ugent.be/activiteiten/).

We kijken uit naar jullie inzendingen voor 30 juni 2022 (naar afrikaans@ugent.be).

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons