Actueel

UGent: oproep voor papers

1 juni 2022
Auteur: Jamy van Baarsel
Foto:

Delen:

Call for papers (Oproep om referate) voor het 7de Colloquium over het Afrikaans georganiseerd aan de Universiteit Gent.

Dag beste collega’s en sympathisanten,

Na zes succesvolle edities, en na het organiseren van een zeer geslaagde zuster-conferentie in Amsterdam vorig jaar, vindt het UGent Colloquium over het Afrikaans 2022 plaats op donderdag en vrijdag 27-28 oktober 2022.

De thema’s die zullen worden behandeld zijn ‘De studie van het Afrikaans in 2022: nieuwe databronnen, nieuwe methodes‘ op het vlak van de taalkunde en ‘CLI-FI. Dialogen over klimaat en milieu in Afrikaans en Nederlands‘ wat betreft de letterkunde. De Oproep om referate vinden jullie in bijlage (zie ook https://www.afrikaans.ugent.be/activiteiten/).

We kijken uit naar jullie inzendingen voor 30 juni 2022 (naar afrikaans@ugent.be).

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons