Actueel

UGent: oproep voor papers

1 juni 2022
Auteur: Jamy van Baarsel
Foto:

Delen:

Call for papers (Oproep om referate) voor het 7de Colloquium over het Afrikaans georganiseerd aan de Universiteit Gent.

Dag beste collega’s en sympathisanten,

Na zes succesvolle edities, en na het organiseren van een zeer geslaagde zuster-conferentie in Amsterdam vorig jaar, vindt het UGent Colloquium over het Afrikaans 2022 plaats op donderdag en vrijdag 27-28 oktober 2022.

De thema’s die zullen worden behandeld zijn ‘De studie van het Afrikaans in 2022: nieuwe databronnen, nieuwe methodes‘ op het vlak van de taalkunde en ‘CLI-FI. Dialogen over klimaat en milieu in Afrikaans en Nederlands‘ wat betreft de letterkunde. De Oproep om referate vinden jullie in bijlage (zie ook https://www.afrikaans.ugent.be/activiteiten/).

We kijken uit naar jullie inzendingen voor 30 juni 2022 (naar afrikaans@ugent.be).

Meer nieuws

22 november 2022, Actueel
NEW THAMI MNYELE FOUNDATION RESIDENT
The Thami Mnyele Foundation welcomes the new Thami Mnyele Foundation Residency Award winner Haroon Gunn-Salie in Amsterdam! Gunn-Salie will participate in the IDFA Forum and DOC Lab 2022 with work ‘Zonnebloem renamed District Six’.
21 november 2022, Actueel
GESPREKSPUNT 
Die Akademie se nuwe aanlyn blog, ‘Gesprekspunt’, is pas op ons webblad geloods, waar Akademielede en ander kundiges uitgenooi word om te besin oor aktuele aangeleenthede. 
17 november 2022, Actueel
Vacature: wisseldocentschap Zuid-Afrika
Voor het wisseldocentschap Nederlandse taalbeheersing in Zuid-Afrika zoekt het IVN een junior docent die ervaring heeft in het geven van Nederlands als Vreemde Taal. Het gaat om een verblijf van zes tot acht weken in Zuid-Afrika tijdens het eerste semester van 2023.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons