Actueel

28 juni 20.00 uur: Boekpresentatie Mpho Tutu van Furth m.m.v. Kathleen Ferrier

21 juni 2022
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Forgiveness and reparation, the healing journey 

Op dinsdag 28 juni vindt in Vrijburg Amsterdam de presentatie plaats van Forgiveness and reparation, the healing journeyhet nieuwste boek van Mpho Tutu van Furth. Er wordt in onze samenleving veel gesproken over verzoening en herstel, met name rond het slavernijverleden. In haar boek biedt Mpho Tutu van Furth verrassende en vernieuwende inzichten, onder andere gebaseerd op de Waarheids- en Verzoeningscommissie in Zuid-Afrika en haar eigen ervaringen als predikant en activist.

Mpho Tutu van Furth is Anglicaans priester en sinds 2022 predikant van Vrijburg. Ze is in 2015 getrouwd met Nederlandse hoogleraar kindergeneeskunde Marceline van Furth. Nadat ze in Nederland trouwden dwong de Zuid-Afrikaanse kerk haar haar priesterschap neer te leggen. Alsnog gaf haar vader Desmond Tutu, die al langer streed voor rechten van homoseksuelen,  zijn vaderlijke zege over het huwelijk in Zuid-Afrika. Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk om jonge vrouwen te helpen tot bloei te komen. Ze wil hen ondersteunen en coachen bij hun carrière en hen stimuleren hun stem te laten horen.

Over de presentatie 

Om 20.00 uur vertelt Mpho Tutu over haar nieuwe inzichten en leest zij passages voor uit haar boek. Kathleen Ferrier, oud-kamerlid en pleitbezorger van een Waarheids- en Verzoeningscommissie in Nederland, zorgt voor een eerste reactie. Predikant van Vrijburg Joost Roselaers leidt de avond. Vanaf 21.00 uur is er ruimte om het boek te laten signeren en een glas met elkaar te drinken.

Aanmelden voor 25 juni via info@vrijburg.nl

Adres: Diepenbrocklaan 46, Amsterdam-Zuid

Meer informatie via www.vrijburg.nl

Meer nieuws

6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in het Huis van Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.
6 juli 2022, Actueel
De Week van het Nederlands
Van 1 tot en met 8 oktober 2022 is het zover: de achtste editie van de Week van het Nederlands.
6 juli 2022, Actueel
#COCREATESANL
Vorige maand vond #cocreateIDENTITY Experience plaats in Kaapstad, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade en de Nederlands consulaat-generaal in Zuid-Afrika, samen met Zuid-Afrikaanse partners.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons