Actueel

28 juni 20.00 uur: Boekpresentatie Mpho Tutu van Furth m.m.v. Kathleen Ferrier

21 juni 2022
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Forgiveness and reparation, the healing journey 

Op dinsdag 28 juni vindt in Vrijburg Amsterdam de presentatie plaats van Forgiveness and reparation, the healing journeyhet nieuwste boek van Mpho Tutu van Furth. Er wordt in onze samenleving veel gesproken over verzoening en herstel, met name rond het slavernijverleden. In haar boek biedt Mpho Tutu van Furth verrassende en vernieuwende inzichten, onder andere gebaseerd op de Waarheids- en Verzoeningscommissie in Zuid-Afrika en haar eigen ervaringen als predikant en activist.

Mpho Tutu van Furth is Anglicaans priester en sinds 2022 predikant van Vrijburg. Ze is in 2015 getrouwd met Nederlandse hoogleraar kindergeneeskunde Marceline van Furth. Nadat ze in Nederland trouwden dwong de Zuid-Afrikaanse kerk haar haar priesterschap neer te leggen. Alsnog gaf haar vader Desmond Tutu, die al langer streed voor rechten van homoseksuelen,  zijn vaderlijke zege over het huwelijk in Zuid-Afrika. Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk om jonge vrouwen te helpen tot bloei te komen. Ze wil hen ondersteunen en coachen bij hun carrière en hen stimuleren hun stem te laten horen.

Over de presentatie 

Om 20.00 uur vertelt Mpho Tutu over haar nieuwe inzichten en leest zij passages voor uit haar boek. Kathleen Ferrier, oud-kamerlid en pleitbezorger van een Waarheids- en Verzoeningscommissie in Nederland, zorgt voor een eerste reactie. Predikant van Vrijburg Joost Roselaers leidt de avond. Vanaf 21.00 uur is er ruimte om het boek te laten signeren en een glas met elkaar te drinken.

Aanmelden voor 25 juni via info@vrijburg.nl

Adres: Diepenbrocklaan 46, Amsterdam-Zuid

Meer informatie via www.vrijburg.nl

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons