Actueel

28 juni 20.00 uur: Boekpresentatie Mpho Tutu van Furth m.m.v. Kathleen Ferrier

21 juni 2022
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Forgiveness and reparation, the healing journey 

Op dinsdag 28 juni vindt in Vrijburg Amsterdam de presentatie plaats van Forgiveness and reparation, the healing journeyhet nieuwste boek van Mpho Tutu van Furth. Er wordt in onze samenleving veel gesproken over verzoening en herstel, met name rond het slavernijverleden. In haar boek biedt Mpho Tutu van Furth verrassende en vernieuwende inzichten, onder andere gebaseerd op de Waarheids- en Verzoeningscommissie in Zuid-Afrika en haar eigen ervaringen als predikant en activist.

Mpho Tutu van Furth is Anglicaans priester en sinds 2022 predikant van Vrijburg. Ze is in 2015 getrouwd met Nederlandse hoogleraar kindergeneeskunde Marceline van Furth. Nadat ze in Nederland trouwden dwong de Zuid-Afrikaanse kerk haar haar priesterschap neer te leggen. Alsnog gaf haar vader Desmond Tutu, die al langer streed voor rechten van homoseksuelen,  zijn vaderlijke zege over het huwelijk in Zuid-Afrika. Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk om jonge vrouwen te helpen tot bloei te komen. Ze wil hen ondersteunen en coachen bij hun carrière en hen stimuleren hun stem te laten horen.

Over de presentatie 

Om 20.00 uur vertelt Mpho Tutu over haar nieuwe inzichten en leest zij passages voor uit haar boek. Kathleen Ferrier, oud-kamerlid en pleitbezorger van een Waarheids- en Verzoeningscommissie in Nederland, zorgt voor een eerste reactie. Predikant van Vrijburg Joost Roselaers leidt de avond. Vanaf 21.00 uur is er ruimte om het boek te laten signeren en een glas met elkaar te drinken.

Aanmelden voor 25 juni via info@vrijburg.nl

Adres: Diepenbrocklaan 46, Amsterdam-Zuid

Meer informatie via www.vrijburg.nl

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons