Spectrum

Afrikaans leren gaat bij Nederlanders net even anders

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

28 juni 2022, Spectrum
Zirk van den Berg
Ná ’n stilte van sowat twee dekades het Afrikaanse lesers die laaste paar jaar gereeld van Zirk van den Berg gehoor. Buiten vir ’n rits spanningsverhale, het die eietydse sprokie Ek wens, ek wens lesers én kritici oorrompel. Die boek is met die W.A. Hofmeyr-prys en twee kykNET-Rapport-pryse bekroon en was saam met Tweegevreet (ook deur Van den Berg) op die kortlys vir die Hertzogprys vir prosa.
28 juni 2022, Spectrum
Afrikaans leren gaat bij Nederlanders net even anders
Het Zuid-Afrikahuis beheert de grootste collectie Zuid-Afrikaanse (vak)literatuur buiten Zuid-Afrika. Naast de bibliotheek en de beeldbank is er ook een archief waarin tal van bronnen opgeslagen en bewaard worden. De collectie bevat uiteenlopend materiaal van persoonlijke brieven tot (spot)prenten, en van jaarverslagen tot tijdschriften en uiteraard boeken.
28 juni 2022, Spectrum
Sit aan die TV
Pappie is op die dak. Ek kyk uit by die voorhuis se venster. Hy draai die antenna vir ’n syn. Die bye op die TV krewel en grens na die klank. My pa maak moeite so tussen deur ‘n fok-moer-donner asemhaling om die TV se beeld. Hy het nog ’n halfuur oor om by sy nuus uit te kom.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons