Uit het Huis

Maak kennis met de nieuwe stagiaire

6 juli 2022
Auteur: Johanah Lesego Lebelo
Foto:

Delen:

My name is Johanah Lesego Lebelo. I am a 18 year old South African studying in the Netherlands. 

I have been granted an opportunity to come work at the Zuid-Afrikahuis, in Amsterdam alongside the Communication and Events section for three days. During this period of time I have helped out with the organization of the Student Forum event by doing some research on ways to make the event as effective and successful as possible, and I have also been able to help out with the organization of files and mails. 

Even though my experience was very short, using different systems for filing has allowed me to extend my technological skills. Working at the Zuid-Afrikahuis has sparked a deeper interest into South African culture as it made me realise that there is more talent in South Africa that has not yet been witnessed by the world and the efforts that the Zuid-Afrikahuis team put into raising more awareness for South Africans in the Netherlands is commendable.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons