Actueel

Winnaars van de CAP Prize 2022 bekend!

6 juli 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: AmaKitchen, from Lip Service series (2021) © Remofiloe Nomandla Mayisela/CAP Prize 2022

Delen:

De jaarlijkse Contemporary African Photography Prize 2022 heeft de winnaars van dit jaar bekendgemaakt! Dit jaar was een extra bijzonder jaar, want het merendeel van de winnaars is vrouw.

Niet alleen zijn de winnende fotoseries gemaakt door fotografen die op het Afrikaanse continent werken, maar ook nog eens daar geboren zijn. Onder de winnaars zijn twee Zuid-Afrikaanse fotografen, namelijk Remofiloe Nomandla Mayisela en Lee-Ann Olwage.

Untitled, from Kakenya’s Dream series (2022) © Lee-Ann Olwage/CAP Prize 2022

Lees hier het volledige artikel in ZAM geschreven door Anna Kućma, die dieper ingaat op het werk van alle winnaars.

Klik hier voor meer informatie over de winnaars via CAP.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons