Actueel

Winnaars van de CAP Prize 2022 bekend!

6 juli 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: AmaKitchen, from Lip Service series (2021) © Remofiloe Nomandla Mayisela/CAP Prize 2022

Delen:

De jaarlijkse Contemporary African Photography Prize 2022 heeft de winnaars van dit jaar bekendgemaakt! Dit jaar was een extra bijzonder jaar, want het merendeel van de winnaars is vrouw.

Niet alleen zijn de winnende fotoseries gemaakt door fotografen die op het Afrikaanse continent werken, maar ook nog eens daar geboren zijn. Onder de winnaars zijn twee Zuid-Afrikaanse fotografen, namelijk Remofiloe Nomandla Mayisela en Lee-Ann Olwage.

Untitled, from Kakenya’s Dream series (2022) © Lee-Ann Olwage/CAP Prize 2022

Lees hier het volledige artikel in ZAM geschreven door Anna Kućma, die dieper ingaat op het werk van alle winnaars.

Klik hier voor meer informatie over de winnaars via CAP.

Meer nieuws

9 juli 2024, Uit het Huis
Berichten uit het Huis
Verkiezingen in Zuid-Afrika – deel II De verkiezingen van woensdag 29 mei jl. hebben, zoals voorspeld, inderdaad een aardverschuiving teweeggebracht. Met een uiterst mager opkomstpercentage van 58% zijn de politieke verhoudingen in Zuid-Afrika danig dooreen geschud. Het ANC behaalde net ietsje meer dan 40%, met de Democratic Alliance (DA) als tweede met bijna 22% van […]
9 juli 2024, Actueel, Symposium
Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’
Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heenZuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heenSouth African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages English below Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen. Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die […]
2 juli 2024, Actueel
PhD vacature KITLV/KNAW in Leiden
PhD candidate Culinary Change in Indonesian Diasporas at KITLV/KNAW in Leiden Location: LeidenMax hours per week: 38,00Max salary: 3.539Duration of agreement: 1 + 3 yearsApply until: 15 August 2024 The Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV) is searching for the research project TASTE for: Three PhD researchers (1.0 fte) The project Trajectories of Taste: An Analytical […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons