Journalist in het Huis

Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler

8 juli 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Hanlie Stadler

Delen:

Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht. De journalisten doen tijdens hun verblijf van twee maanden buitenland-ervaring op en schrijven over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika.

Over Hanlie Stadler

Hanlie is ’n sakejoernalis, maar het in haar loopbaan van nagenoeg 25 jaar breë joernalistieke ervaring opgedoen, onder meer as taalversorger in die dagblad Beeld se nagkantoor, as leefstylverslaggewer, ook by Beeld, en as inhoudsredakteur van ’n weeklikse Kaapse nuusbylae van die Sondagkoerant Rapport. Sy het grade in tale, joernalistiek en politieke ekonomie aan die Universiteit van Stellenbosch en die Universiteit van die Witwatersrand verwerf. Sy stel veral in die ekonomie en verbruikerstendense belang. Stokperdjies sluit in stap in die berge en borduur en sy is ’n groot diereliefhebber, met drie honde en twee katte.

Meer nieuws

13 juli 2022, Actueel
Antjie Krog wordt officier in de Belgische Kroonorde
De Belgische ambassadeur, Didier Vanderhasselt, reikte in de Kaap de titel Officier in de Kroonorde uit aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog.
8 juli 2022, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler
Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht.
6 juli 2022, Cultuur
Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa in Huis Marseille
Deze zomer in Amsterdam? Vanaf heden tot en met 4 augustus zijn er twee exposities te bezichtigen van de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Sabelo Mlangeni en Lindokuhle Sobekwa, in het Huis van Marseille.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons