Journalist in het Huis

Joernalis in die Huis: Hanlie Stadler

8 juli 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Hanlie Stadler

Delen:

Voor het eerst in bijna drie jaar mogen we weer een journalist van het Zuid-Afrikaanse Media24 ontvangen op de Keizersgracht. De journalisten doen tijdens hun verblijf van twee maanden buitenland-ervaring op en schrijven over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika.

Over Hanlie Stadler

Hanlie is ’n sakejoernalis, maar het in haar loopbaan van nagenoeg 25 jaar breë joernalistieke ervaring opgedoen, onder meer as taalversorger in die dagblad Beeld se nagkantoor, as leefstylverslaggewer, ook by Beeld, en as inhoudsredakteur van ’n weeklikse Kaapse nuusbylae van die Sondagkoerant Rapport. Sy het grade in tale, joernalistiek en politieke ekonomie aan die Universiteit van Stellenbosch en die Universiteit van die Witwatersrand verwerf. Sy stel veral in die ekonomie en verbruikerstendense belang. Stokperdjies sluit in stap in die berge en borduur en sy is ’n groot diereliefhebber, met drie honde en twee katte.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons