Persbericht

‘Broze Aarde’ komt in september naar Doesburg

18 augustus 2022
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Op zaterdag 10 en zondag 11 september organiseert vereniging Het Badhuis in Doesburg een groot evenement met als titel Broze Aarde. Dit evenement staat in het teken van de bewustwording rondom duurzaamheid en milieu en omvat allerlei verschillende activiteiten. Aanleiding en inspiratie is de ode Broze Aarde van de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog.

Twee jaar geleden verraste Antjie Krog haar internationale publiek met een ode aan onze planeet. Krog schreef het indrukwekkende lofdicht in de vorm van een hoogmis en gaf het de titel Broze Aarde. De hoogmis is zowel een aanklacht als een oproep: kijk naar de deplorabele toestand waarin onze planeet verkeert en doe er iets aan nu het nog kan! Broze Aarde werd op muziek gezet door de Zuid-Afrikaanse componist Antoni Schonken en met veel succes in Rotterdam opgevoerd tijdens Poetry International. Dit muziekstuk wordt op zaterdag 10 september onder leiding van dirigent Frank Litjens opnieuw opgevoerd. Antjie Krog komt speciaal over uit Zuid-Afrika om in de Doesburgse Martinikerk de rol van Verteller te vervullen. Zij wordt muzikaal begeleid door het Arnhemse koor Panta Rhei Vocaal, strijkers, percussionisten, fluitist en een pianist.

Uitgebreid programma

Rondom de muzikale uitvoering is een uitgebreid programma samengesteld. Fotograaf Sacha de Boer, die over de hele wereld de gevolgen van klimaatverandering op beeld vastlegde, geeft zaterdag voorafgaand aan de uitvoering van Broze Aarde een lezing. Filmmaker Ruben Smit, waarvan onlangs de film Grutto is uitgebracht, verzorgd op de zondagavond een lezing. 

Street artist Rosalie de Graaf (RoosArt) maakt op de zaterdag live een groot kunstwerk. Broze Aarde organiseert een aantal kinderactiviteiten waaronder het maken van dierenverblijven en een Galaxy Art Workshop onder leiding van Rosalie de Graaf (RoosArt). Filmhuis Doesburg vertoont een serie films met als thema milieu en duurzaamheid. 

Broze Aarde Doesburg wordt gesponsord door Gestichten Doesburg, de Gemeente Doesburg, Ubbink, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Gunnebo Nederland bv, ’t Nut Doesburg, Hami Drukkers Doesburg en Vereniging Het Badhuis. Burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg is ambassadeur van het project.

Voor uitgebreide informatie: www.brozeaarde.nl

Meer nieuws

9 juli 2024, Uit het Huis
Berichten uit het Huis
Verkiezingen in Zuid-Afrika – deel II De verkiezingen van woensdag 29 mei jl. hebben, zoals voorspeld, inderdaad een aardverschuiving teweeggebracht. Met een uiterst mager opkomstpercentage van 58% zijn de politieke verhoudingen in Zuid-Afrika danig dooreen geschud. Het ANC behaalde net ietsje meer dan 40%, met de Democratic Alliance (DA) als tweede met bijna 22% van […]
9 juli 2024, Actueel, Symposium
Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’
Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heenZuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heenSouth African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages English below Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen. Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die […]
2 juli 2024, Actueel
PhD vacature KITLV/KNAW in Leiden
PhD candidate Culinary Change in Indonesian Diasporas at KITLV/KNAW in Leiden Location: LeidenMax hours per week: 38,00Max salary: 3.539Duration of agreement: 1 + 3 yearsApply until: 15 August 2024 The Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV) is searching for the research project TASTE for: Three PhD researchers (1.0 fte) The project Trajectories of Taste: An Analytical […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons