Scriptieprijs

Shortlist Scriptieprijs 2022 bekend!

6 oktober 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Zuid-Afrikahuis

Delen:

De scriptieprijs jury heeft afgelopen jaar interessante scripties mogen ontvangen en is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Het heeft dus de nodige moeite gekost om een keuze te maken maar de jury is er uit en de shortlist is eindelijk bekend! Van harte gefeliciteerd:

• Joppe Bastiaansen
Titel scriptie: ‘Is Nederland en Suid-Afrika Vriende?’ De veranderende beeldvorming over stamverwantschap en apartheid in het Maandblad Zuid-Afrika in de periode van 1946 tot 1977.’

• Andre Paijmans
Titel scriptie: ‘Johan Visscher (1872-1945), verstekeling tussen Nederland en Zuid-Afrika.’

• Pieter du Plessis
Titel scriptie: ‘Recipe Notes for a Feminist Koeksister Figuration. White Afrikaner politics of belonging, preservation and nostalgia.’

Op 24 oktober zal de jury bekendmaken wie de Zuid-Afrikahuis Scriptieprijs 2022 heeft gewonnen. Gedurende de uitreiking is er ook een paneldiscussie met de scriptie winnaar en panelleden. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Iedereen is van harte welkom om de uitreiking bij te wonen, maar meld je wel even aan:

Meer informatie & aanmelden

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons