Scriptieprijs

Shortlist Scriptieprijs 2022 bekend!

6 oktober 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Zuid-Afrikahuis

Delen:

De scriptieprijs jury heeft afgelopen jaar interessante scripties mogen ontvangen en is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Het heeft dus de nodige moeite gekost om een keuze te maken maar de jury is er uit en de shortlist is eindelijk bekend! Van harte gefeliciteerd:

• Joppe Bastiaansen
Titel scriptie: ‘Is Nederland en Suid-Afrika Vriende?’ De veranderende beeldvorming over stamverwantschap en apartheid in het Maandblad Zuid-Afrika in de periode van 1946 tot 1977.’

• Andre Paijmans
Titel scriptie: ‘Johan Visscher (1872-1945), verstekeling tussen Nederland en Zuid-Afrika.’

• Pieter du Plessis
Titel scriptie: ‘Recipe Notes for a Feminist Koeksister Figuration. White Afrikaner politics of belonging, preservation and nostalgia.’

Op 24 oktober zal de jury bekendmaken wie de Zuid-Afrikahuis Scriptieprijs 2022 heeft gewonnen. Gedurende de uitreiking is er ook een paneldiscussie met de scriptie winnaar en panelleden. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Iedereen is van harte welkom om de uitreiking bij te wonen, maar meld je wel even aan:

Meer informatie & aanmelden

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons