Actueel

The special ties between North Korea and Southern Africa

10 november 2022
Auteur: Persbericht
Foto: Tycho van der Hoog / Leiden Universiteit

Delen:


PhD candidate Tycho van der Hoog was interviewed on Radio 1 about the special ties between North Korea and Southern Africa. African countries still pay North Korea, says historian Tycho van der Hoog. He came across a Stalinist monument in Namibia; a North Korean monument he was told. That moment marked the beginning of his research into the friendship between North Korea and Southern Africa. The interview was made into a podcast.

Listen to the interview on radio 1 (in Dutch), which is also available as a podcast on Spotify.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons