Actueel

The special ties between North Korea and Southern Africa

10 november 2022
Auteur: Persbericht
Foto: Tycho van der Hoog / Leiden Universiteit

Delen:


PhD candidate Tycho van der Hoog was interviewed on Radio 1 about the special ties between North Korea and Southern Africa. African countries still pay North Korea, says historian Tycho van der Hoog. He came across a Stalinist monument in Namibia; a North Korean monument he was told. That moment marked the beginning of his research into the friendship between North Korea and Southern Africa. The interview was made into a podcast.

Listen to the interview on radio 1 (in Dutch), which is also available as a podcast on Spotify.

Meer nieuws

22 november 2022, Actueel
NEW THAMI MNYELE FOUNDATION RESIDENT
The Thami Mnyele Foundation welcomes the new Thami Mnyele Foundation Residency Award winner Haroon Gunn-Salie in Amsterdam! Gunn-Salie will participate in the IDFA Forum and DOC Lab 2022 with work ‘Zonnebloem renamed District Six’.
21 november 2022, Actueel
GESPREKSPUNT 
Die Akademie se nuwe aanlyn blog, ‘Gesprekspunt’, is pas op ons webblad geloods, waar Akademielede en ander kundiges uitgenooi word om te besin oor aktuele aangeleenthede. 
17 november 2022, Actueel
Vacature: wisseldocentschap Zuid-Afrika
Voor het wisseldocentschap Nederlandse taalbeheersing in Zuid-Afrika zoekt het IVN een junior docent die ervaring heeft in het geven van Nederlands als Vreemde Taal. Het gaat om een verblijf van zes tot acht weken in Zuid-Afrika tijdens het eerste semester van 2023.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons