Actueel

GESPREKSPUNT 

21 november 2022
Auteur: Persbericht
Foto: Vir Wetenskap en Kuns

Delen:

 Die SA Akademie se nuwe blog 

Die Akademie se nuwe aanlyn blog, Gesprekspunt, is pas op ons webblad geloods, waar Akademielede en ander kundiges uitgenooi word om te besin oor aktuele aangeleenthede. 

Gesprekspunt het ten doel om ‘n addisionele en eietydse digitale platform te benut om die Akademie se missie en algemene doelstellings om die wetenskap, tegnologie en die kunste, asook die gebruik en gehalte van Afrikaans te bevorder. Gesprekspunt stel die intellek en ervaring van Akademielede en kundiges aan die woord om bestaande perspektiewe oor aktuele aangeleenthede toe te lig en ook nuwe inligting en perspektiewe by te dra in meningstukke oor kwessies wat die samelewing raak. 

Oktober was die maand vir Psigiese Gesondheidsbewusmaking in Suid-Afrika. In die eerste meningstuk, Sielkundige Welstand: ‘n Blik op die voordele van verhoogde globale bewussyn van geestesgesondheid, het die voormalige voorsitter van die Akademie, prof Irma Eloff, die fokus laat val op geestesgesondheid na die Covidpandemie. 

In die jongste meningstuk, gepubliseer pas na die Minister van Finansies sy mediumtermyn-begrotingsrede gelewer het, gee dr Van Zyl de Villiers, ‘n voormalige voorsitter van die Akademie, en prof Frik van Niekerk hulle perspektiewe op die oorsake van die elektrisiteitskrisis en moontlike oplossings daarvoor: ‘Die elektrisiteitskrisis in Suid-Afrika: ‘n Besinning oor die uitdagings en geleenthede van ’n komplekse situasie’. 

Skakels: https://www.akademie.co.za/media-nuus/gesprekspunt 

Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns 

Prof. Anne-Marie Beukes 
Hoof- Uitvoerende Beampte 
Selfoon: 083 675 8053 
ambeukes@akademie.co.za 

Meer nieuws

22 november 2022, Actueel
NEW THAMI MNYELE FOUNDATION RESIDENT
The Thami Mnyele Foundation welcomes the new Thami Mnyele Foundation Residency Award winner Haroon Gunn-Salie in Amsterdam! Gunn-Salie will participate in the IDFA Forum and DOC Lab 2022 with work ‘Zonnebloem renamed District Six’.
21 november 2022, Actueel
GESPREKSPUNT 
Die Akademie se nuwe aanlyn blog, ‘Gesprekspunt’, is pas op ons webblad geloods, waar Akademielede en ander kundiges uitgenooi word om te besin oor aktuele aangeleenthede. 
17 november 2022, Actueel
Vacature: wisseldocentschap Zuid-Afrika
Voor het wisseldocentschap Nederlandse taalbeheersing in Zuid-Afrika zoekt het IVN een junior docent die ervaring heeft in het geven van Nederlands als Vreemde Taal. Het gaat om een verblijf van zes tot acht weken in Zuid-Afrika tijdens het eerste semester van 2023.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons