Actueel

NEW THAMI MNYELE FOUNDATION RESIDENT

22 november 2022
Auteur: Persbericht
Foto: Haroon Gunn-Salie

Delen:

  Haroon Gunn-Salie in Residency in November – December 2022

The Thami Mnyele Foundation welcomes the new Thami Mnyele Foundation Residency Award winner Haroon Gunn-Salie in Amsterdam! Gunn-Salie will participate in the IDFA Forum and DOC Lab 2022 with work ‘Zonnebloem renamed District Six’.

‘Zonnebloem renamed District Six’ is a social experiment by artist and activist Haroon Gunn-Salie that pushes the boundaries of Virtual Reality. The project aims to rebuild a place that has since been destroyed and exists only in the history, memory and identities of its former residents.

Haroon Gunn-Salie was a resident at the Thami Mnyele Foundation Residency in 2017 to prepare for his participation in the exhibition ‘Tell Freedom: 15 South African Artists’ at Kunsthal KAdE Amersfoort.


ARTIST BIO

Haroon Gunn-Salie (Cape Town, South Africa, 1989) is an artist and activist who believes that art has real potential to effect changes in society.

Gunn-Salie’s multidisciplinary practice draws focus to forms of collaboration based on socially engaged dialogue and exchange. Gunn-Salie’s work has been included in significant exhibitions: New Museum Triennial (2018); Frieze Sculpture, Regents Park (2018); South African Pavilion at La Biennale di Venezia (2015); and 19º Festival de Arte Contemporânea Sesc Videobrasil (2015) and solo exhibitions include Zeitz MOCAA (2021); Mendes Wood DM, Galpão Videobrasil, Museu de Congonhas (2016); and at Goodman Gallery (2015).

Gunn-Salie completed a BA Hons in sculpture at the University of Cape Town’s Michaelis School of Fine Art in 2012 and has been awarded the SP-Arte / Videobrasil prize (2016), the FNB Art Prize (2018).

Meer nieuws

22 november 2022, Actueel
NEW THAMI MNYELE FOUNDATION RESIDENT
The Thami Mnyele Foundation welcomes the new Thami Mnyele Foundation Residency Award winner Haroon Gunn-Salie in Amsterdam! Gunn-Salie will participate in the IDFA Forum and DOC Lab 2022 with work ‘Zonnebloem renamed District Six’.
21 november 2022, Actueel
GESPREKSPUNT 
Die Akademie se nuwe aanlyn blog, ‘Gesprekspunt’, is pas op ons webblad geloods, waar Akademielede en ander kundiges uitgenooi word om te besin oor aktuele aangeleenthede. 
17 november 2022, Actueel
Vacature: wisseldocentschap Zuid-Afrika
Voor het wisseldocentschap Nederlandse taalbeheersing in Zuid-Afrika zoekt het IVN een junior docent die ervaring heeft in het geven van Nederlands als Vreemde Taal. Het gaat om een verblijf van zes tot acht weken in Zuid-Afrika tijdens het eerste semester van 2023.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons