Actueel

NEW THAMI MNYELE FOUNDATION RESIDENT

22 november 2022
Auteur: Persbericht
Foto: Haroon Gunn-Salie

Delen:

  Haroon Gunn-Salie in Residency in November – December 2022

The Thami Mnyele Foundation welcomes the new Thami Mnyele Foundation Residency Award winner Haroon Gunn-Salie in Amsterdam! Gunn-Salie will participate in the IDFA Forum and DOC Lab 2022 with work ‘Zonnebloem renamed District Six’.

‘Zonnebloem renamed District Six’ is a social experiment by artist and activist Haroon Gunn-Salie that pushes the boundaries of Virtual Reality. The project aims to rebuild a place that has since been destroyed and exists only in the history, memory and identities of its former residents.

Haroon Gunn-Salie was a resident at the Thami Mnyele Foundation Residency in 2017 to prepare for his participation in the exhibition ‘Tell Freedom: 15 South African Artists’ at Kunsthal KAdE Amersfoort.


ARTIST BIO

Haroon Gunn-Salie (Cape Town, South Africa, 1989) is an artist and activist who believes that art has real potential to effect changes in society.

Gunn-Salie’s multidisciplinary practice draws focus to forms of collaboration based on socially engaged dialogue and exchange. Gunn-Salie’s work has been included in significant exhibitions: New Museum Triennial (2018); Frieze Sculpture, Regents Park (2018); South African Pavilion at La Biennale di Venezia (2015); and 19º Festival de Arte Contemporânea Sesc Videobrasil (2015) and solo exhibitions include Zeitz MOCAA (2021); Mendes Wood DM, Galpão Videobrasil, Museu de Congonhas (2016); and at Goodman Gallery (2015).

Gunn-Salie completed a BA Hons in sculpture at the University of Cape Town’s Michaelis School of Fine Art in 2012 and has been awarded the SP-Arte / Videobrasil prize (2016), the FNB Art Prize (2018).

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons