Journalist in het Huis

Joernalis in die Huis: Dennis Delport

21 december 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Dennis Delport

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In januari en februari 2023 verblijft Dennis Delport in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Dennis Delport

Ek is Dennis Delport, ’n 25-jarige energieke joernalis vir Netwerk24 in die Johannesburg-kantoor. Ek is passievol oor my werk en sal die ekstra myl stap om die storie agter die storie te gaan haal.

Ek is reeds byna drie jaar deel van die Netwerk24-span en ek het op 2 Desember 2019 as algemene joernalis in die Pretoria-kantoor begin werk. Dit is my eerste werk gewees sedert ek my studies voltooi het, maar ek was egter sedert 2016 gereeld ’n intern by die Sondagblad Rapport gewees. Tussen 2016 en 2018 studeer en voltooi ek my BA in kommunikasie by die Noordwes Universiteit, en in 2019 studeer en voltooi ek my BAHons in joernalistiek by die Universiteit Stellenbosch.

My gunsteling stories is beslis in die politiek geanker, maar ek geniet ook sogenaamde “mensestories”. Tot op datum is die grootste stories waaraan ek al gewerk het dié van oudpres. Jacob Zuma, waaronder sy inhegtenisname en korrupsiesaak, die onluste, die April-vloede in KwaZulu-Natal en die Covid-19-pandemie.

In my persoonlike lewe weg van die joernalistiek hou ek baie van sport, veral sokker, rugby en motorsport. Ek geniet dit ook om tyd saam met familie en vriende deur te bring, asook om te reis.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons