Jongerenproject

Oproep: gastouders gezocht!

10 januari 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Jessica Van Wynsberge

Delen:

De commissie Jongerenproject heeft in de zomer van 2022 weer een succesvolle studiereis naar Zuid-Afrika en Namibië georganiseerd. Dat betekent ook dat het komende zomer weer de beurt aan ons is om Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten in Nederland te ontvangen. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar extra gastouders, vooral in de regio Den Haag en Amsterdam.

Wat wordt er van u verwacht?

Gemiddeld verblijven de studenten twee tot vijf nachten bij hetzelfde gastgezin. Het is de bedoeling van de Commissie Jongerenproject om via het gastouderschap de studenten kennis te laten maken met het dagelijks leven in Nederland. Daarom vragen wij om de logé, naast een slaapplek, ook ontbijt en avondeten te bieden. Soms zullen de studenten een ‘kospakkie’ (lunchpakket) voor onderweg nodig hebben. Ook vragen wij de gastouders om de studenten ‘s ochtends op het centrale verzamelpunt af te leveren, of voor vervoer daar naartoe te zorgen.

De reis zal ongeveer in juli/augustus plaatsvinden. De exacte data kunnen we nu nog niet overleggen, maar met uw aanmelding verplicht u zich nergens toe. Wanneer de data bekend zijn, gaan wij met de gastouders die zich hebben aangemeld in overleg om te zien wie er die periode beschikbaar is.

Waarom is gastouder zijn zo leuk?

Natuurlijk leert u elkaar pas echt kennen wanneer u het gesprek aangaat over de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende landen. Er zal dan ook ‘vrije tijd’ bij de gastouders worden ingeruimd in het programma. Onze ervaring leert dat u in veel gevallen interessante contacten zult opdoen, waar u wellicht in de toekomst voor uw eigen vakantie gebruik van kunt maken! De meeste gastouders ervaren het bezoek als een gezellige tijd.

De deelnemende studenten noemen bijna altijd het verblijf bij de gastouders als het hoogtepunt van hun reis. De lokale contacten die zij op deze manier opdoen maken dat de reis het toeristische overstijgt en hen kennis van ons land geeft van binnenuit.

Ja, ik word gastouder!

Als u zin en tijd hebt om een aantal dagen gastouder te zijn voor één of meerdere studenten, dan kunt u zich aanmelden door het aanmeldformulier in te sturen. Ook stellen we het zeer op prijs als u anderen in uw omgeving op de hoogte wil stellen van het project en hen eventueel kunt bewegen om gastouder te worden.

Aanmeldformulier gastouders

Meer nieuws

23 januari 2023, Persbericht
Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika
Veel Nederlanders die in Zuid-Afrika reizen kiezen voor het Kruger Nationaal Park in het noordoosten en de West-Kaapse schiereiland in het zuidwesten van Zuid-Afrika.
19 januari 2023, Cursussen
Nieuwe cursusdata beschikbaar!
In het voorjaar gaan er twee cursussen van start in het Huis, namelijk Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen en Cursus Afrikaans voor Beginners.
19 januari 2023, Actueel
Face Forward: Stories for Change.
Een hele dag met muziek, kunst, gesprekken, dans, films en de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing. In Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam. Het theater biedt die dag onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Met de woorden van Nelson Mandela: ‘Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons