Jongerenproject

Oproep: gastouders gezocht!

10 januari 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Jessica Van Wynsberge

Delen:

De commissie Jongerenproject heeft in de zomer van 2022 weer een succesvolle studiereis naar Zuid-Afrika en Namibië georganiseerd. Dat betekent ook dat het komende zomer weer de beurt aan ons is om Zuid-Afrikaanse en Namibische studenten in Nederland te ontvangen. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar extra gastouders, vooral in de regio Den Haag en Amsterdam.

Wat wordt er van u verwacht?

Gemiddeld verblijven de studenten twee tot vijf nachten bij hetzelfde gastgezin. Het is de bedoeling van de Commissie Jongerenproject om via het gastouderschap de studenten kennis te laten maken met het dagelijks leven in Nederland. Daarom vragen wij om de logé, naast een slaapplek, ook ontbijt en avondeten te bieden. Soms zullen de studenten een ‘kospakkie’ (lunchpakket) voor onderweg nodig hebben. Ook vragen wij de gastouders om de studenten ‘s ochtends op het centrale verzamelpunt af te leveren, of voor vervoer daar naartoe te zorgen.

De reis zal ongeveer in juli/augustus plaatsvinden. De exacte data kunnen we nu nog niet overleggen, maar met uw aanmelding verplicht u zich nergens toe. Wanneer de data bekend zijn, gaan wij met de gastouders die zich hebben aangemeld in overleg om te zien wie er die periode beschikbaar is.

Waarom is gastouder zijn zo leuk?

Natuurlijk leert u elkaar pas echt kennen wanneer u het gesprek aangaat over de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende landen. Er zal dan ook ‘vrije tijd’ bij de gastouders worden ingeruimd in het programma. Onze ervaring leert dat u in veel gevallen interessante contacten zult opdoen, waar u wellicht in de toekomst voor uw eigen vakantie gebruik van kunt maken! De meeste gastouders ervaren het bezoek als een gezellige tijd.

De deelnemende studenten noemen bijna altijd het verblijf bij de gastouders als het hoogtepunt van hun reis. De lokale contacten die zij op deze manier opdoen maken dat de reis het toeristische overstijgt en hen kennis van ons land geeft van binnenuit.

Ja, ik word gastouder!

Als u zin en tijd hebt om een aantal dagen gastouder te zijn voor één of meerdere studenten, dan kunt u zich aanmelden door het aanmeldformulier in te sturen. Ook stellen we het zeer op prijs als u anderen in uw omgeving op de hoogte wil stellen van het project en hen eventueel kunt bewegen om gastouder te worden.

Aanmeldformulier gastouders

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons