Persbericht

Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika

23 januari 2023
Auteur: Persbericht
Foto: Padvat

Delen:

Het Zuid-Afrikahuis publiceerde in 2022 een serie reisartikelen van Michiel van Dam, Pad Vat genaamd.

Voor zijn artikelen reisde Michiel van Dam in het spoor van boeken uit of over Zuid-Afrika, en onderweg ontmoette hij Zuid-Afrikanen met bijzondere verhalen.

Aan de hand van zijn ontmoetingen en artikelen organiseert Michiel van Dam een groepsreis , samen met de Zuid-Afrikaanse toeroperator Johan Kriek van ZATRAX.

Voor nadere informatie kunt u kijken op www.padvat.nl/groepsreis-za

Michiel van Dam en Johan Kriek nodigen u uit voor een webinar op 05 februari om 14:00 uur. Michiel en Johan beantwoorden dan graag online uw vragen. De deelname is gratis en verplicht u tot niets.

Inschrijven kan via de Pad Vat-website of via deze link. U krijgt dan een e-mail met een code om via Microsoft Teams in te loggen. U hoeft Microsoft Teams daarvoor niet op uw apparaat te installeren.

Wat biedt de Pad Vat Groepsreis aan u?

Een nieuwe kijk op Zuid-Afrika.
‘Vat die pad’ is Afrikaans voor op ‘weg gaan’. Ga met Michiel van Dam en Johan Kriek op pad door het hart van Zuid-Afrika. Ontmoet onderweg inspirerende mensen en luister naar hun boeiende verhalen. Op deze reis nemen Zuid-Afrikanen van verschillende achtergronden de tijd om ons over hun cultuur en erfgoed te vertellen.

Uiteraard komen ook de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) in een natuurreservaat en de kosmopolitische cultuur van Kaapstad aan bod. Maar Pad Vat gaat verder.

De meeste reizen tussen Gauteng en de Kaap snellen door het hartland van de Vrystaat en Karoo. Pad Vat vertraagt daar tijdens deze groepsreis juist het tempo. Na afloop van deze reis kijkt u met een andere bril naar Zuid-Afrika.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons