Persbericht

Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika

23 januari 2023
Auteur: Persbericht
Foto: Padvat

Delen:

Het Zuid-Afrikahuis publiceerde in 2022 een serie reisartikelen van Michiel van Dam, Pad Vat genaamd.

Voor zijn artikelen reisde Michiel van Dam in het spoor van boeken uit of over Zuid-Afrika, en onderweg ontmoette hij Zuid-Afrikanen met bijzondere verhalen.

Aan de hand van zijn ontmoetingen en artikelen organiseert Michiel van Dam een groepsreis , samen met de Zuid-Afrikaanse toeroperator Johan Kriek van ZATRAX.

Voor nadere informatie kunt u kijken op www.padvat.nl/groepsreis-za

Michiel van Dam en Johan Kriek nodigen u uit voor een webinar op 05 februari om 14:00 uur. Michiel en Johan beantwoorden dan graag online uw vragen. De deelname is gratis en verplicht u tot niets.

Inschrijven kan via de Pad Vat-website of via deze link. U krijgt dan een e-mail met een code om via Microsoft Teams in te loggen. U hoeft Microsoft Teams daarvoor niet op uw apparaat te installeren.

Wat biedt de Pad Vat Groepsreis aan u?

Een nieuwe kijk op Zuid-Afrika.
‘Vat die pad’ is Afrikaans voor op ‘weg gaan’. Ga met Michiel van Dam en Johan Kriek op pad door het hart van Zuid-Afrika. Ontmoet onderweg inspirerende mensen en luister naar hun boeiende verhalen. Op deze reis nemen Zuid-Afrikanen van verschillende achtergronden de tijd om ons over hun cultuur en erfgoed te vertellen.

Uiteraard komen ook de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) in een natuurreservaat en de kosmopolitische cultuur van Kaapstad aan bod. Maar Pad Vat gaat verder.

De meeste reizen tussen Gauteng en de Kaap snellen door het hartland van de Vrystaat en Karoo. Pad Vat vertraagt daar tijdens deze groepsreis juist het tempo. Na afloop van deze reis kijkt u met een andere bril naar Zuid-Afrika.

Meer nieuws

6 december 2023, Actueel
Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal
De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
5 december 2023, Uit het Huis
Wintersluiting 2023 – 2024
Beste bezoekers en Vrienden, Dit jaar zal de wintersluiting ingaan op 20 december en loopt tot 8 januari. Zo kunnen we u vanaf 8 januari weer vol energie en plezier begroeten aan de Keizersgracht 141-C!
28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons