Persbericht

Interactieve cultuurhistorische groepsreis Zuid-Afrika

23 januari 2023
Auteur: Persbericht
Foto: Padvat

Delen:

Het Zuid-Afrikahuis publiceerde in 2022 een serie reisartikelen van Michiel van Dam, Pad Vat genaamd.

Voor zijn artikelen reisde Michiel van Dam in het spoor van boeken uit of over Zuid-Afrika, en onderweg ontmoette hij Zuid-Afrikanen met bijzondere verhalen.

Aan de hand van zijn ontmoetingen en artikelen organiseert Michiel van Dam een groepsreis , samen met de Zuid-Afrikaanse toeroperator Johan Kriek van ZATRAX.

Voor nadere informatie kunt u kijken op www.padvat.nl/groepsreis-za

Michiel van Dam en Johan Kriek nodigen u uit voor een webinar op 05 februari om 14:00 uur. Michiel en Johan beantwoorden dan graag online uw vragen. De deelname is gratis en verplicht u tot niets.

Inschrijven kan via de Pad Vat-website of via deze link. U krijgt dan een e-mail met een code om via Microsoft Teams in te loggen. U hoeft Microsoft Teams daarvoor niet op uw apparaat te installeren.

Wat biedt de Pad Vat Groepsreis aan u?

Een nieuwe kijk op Zuid-Afrika.
‘Vat die pad’ is Afrikaans voor op ‘weg gaan’. Ga met Michiel van Dam en Johan Kriek op pad door het hart van Zuid-Afrika. Ontmoet onderweg inspirerende mensen en luister naar hun boeiende verhalen. Op deze reis nemen Zuid-Afrikanen van verschillende achtergronden de tijd om ons over hun cultuur en erfgoed te vertellen.

Uiteraard komen ook de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) in een natuurreservaat en de kosmopolitische cultuur van Kaapstad aan bod. Maar Pad Vat gaat verder.

De meeste reizen tussen Gauteng en de Kaap snellen door het hartland van de Vrystaat en Karoo. Pad Vat vertraagt daar tijdens deze groepsreis juist het tempo. Na afloop van deze reis kijkt u met een andere bril naar Zuid-Afrika.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons