Spectrum

Bericht uit het Huis

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

28 februari 2023, Spectrum
Bericht uit het Huis
Vorige maand maakte ik u deelgenoot van de opening van ons Jubileumjaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 28 januari jl.
28 februari 2023, Spectrum
N. Mansvelt na negentig jaren
Op 6 februari 1933, nu negentig jaren geleden, overleed dr. N. Mansvelt. Die naam zegt niets aan de massa die in Wassenaar bij de halte dr.Mansveltkade uitstapt om naar Duinrell te gaan. En andere mensen in Nederland en in Zuid-Afrika ook niet, behalve een handvol neerlandici en lexicografen. Toch verbond de gemeenteraad van Wassenaar direct na zijn overlijden zijn naam aan een nieuwe kade en alle dagbladen in Nederland en Zuid-Afrika herdachten hem met een In Memoriam artikel.De tachtig jaar eerder geboren oudste zoon van de molenaar op de Wassenaarse Mansveltmolen was een bekend man: een schoolmeester die hoogleraar in Stellenbosch werd en minister (Superintendent) van Onderwijs in Paul Krugers Transvaal.
28 februari 2023, Spectrum
Vertaalrecensie ‘Plundering’ Antjie Krog
Antjie Krog geldt als boegbeeld van de huidige Afrikaanse dichtkunst. Haar poëzie is strijdvaardig en onbesmuikt: ze neemt geen blad voor de mond. ‘Ik vijzel taal zoals ik wil / dus fok julle’. In haar nieuwste bundel Plunder (2022) spint ze voort op eerder aangesneden thema’s.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons