Journalist in het Huis

Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem

14 maart 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Hanri Wondergem / Foto door Melinda Stuurman

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In maart 2023 verblijft Hanri Wondergem in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Hanri Wondergem

Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.

Ze nam afscheid van de gedrukte media en ging de omroep in. Als journalist, producent en tevens presentator van radioprogramma’s met een focus op nieuws en actualiteit. Haar levenspad maakte ook een wending bij de televisie als bulletin-editor, voordat de gedrukte media haar teruglokte.

De afgelopen dertien jaar heeft ze het voorrecht gehad om andersmans verhalen te vertellen. Ik deel het sentiment van Sarel Seemonster (een personage uit mijn favoriete kindershow, Wielie Walie) “verhalen zijn mijn leven!”
Als jongeste kind van een lerares Afrikaans als moeder en tekenleraar als vader, is ze geboren met liefde voor taal, kunst en cultuur. Daarom heeft ze een BA-diploma behaald, zodat ze talen kon studeren, creatief schrijven als vak kon nemen en communicatie haar ‘focus’ maakte.

Als ze niet in de redactiekamer is, luistert ze naar “podcasts” (waargebeurde misdaadverhalen zijn haar favoriet), leest ze van alles, houdt ze van duiken en rond het kampvuur zitten met een glas rode wijn met haar vrienden en familie.

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons