Journalist in het Huis

Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem

14 maart 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Hanri Wondergem / Foto door Melinda Stuurman

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In januari en februari 2023 verblijft Dennis Delport in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Hanri Wondergem

Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.

Ze nam afscheid van de gedrukte media en ging de omroep in. Als journalist, producent en tevens presentator van radioprogramma’s met een focus op nieuws en actualiteit. Haar levenspad maakte ook een wending bij de televisie als bulletin-editor, voordat de gedrukte media haar teruglokte.

De afgelopen dertien jaar heeft ze het voorrecht gehad om andersmans verhalen te vertellen. Ik deel het sentiment van Sarel Seemonster (een personage uit mijn favoriete kindershow, Wielie Walie) “verhalen zijn mijn leven!”
Als jongeste kind van een lerares Afrikaans als moeder en tekenleraar als vader, is ze geboren met liefde voor taal, kunst en cultuur. Daarom heeft ze een BA-diploma behaald, zodat ze talen kon studeren, creatief schrijven als vak kon nemen en communicatie haar ‘focus’ maakte.

Als ze niet in de redactiekamer is, luistert ze naar “podcasts” (waargebeurde misdaadverhalen zijn haar favoriet), leest ze van alles, houdt ze van duiken en rond het kampvuur zitten met een glas rode wijn met haar vrienden en familie.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons