Spectrum

Spreken over religie in Zuid-Afrika

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

3 mei 2023, Spectrum
Seer Geagte Professor en Vriend! Waarde en zeer geachte Mevrouw!
Het Zuid-Afrikahuis bewaart allerlei interessante verhalen over gewone menselijke gebeurtenisjes, voetnootjes bij het leven van mensen die in hun tijd status en functies van gewicht hadden. Zoals deze korte briefwisseling tussen mevr. Tibbie Steyn, de weduwe van de Vrystaatse president M.T. Steyn, met Dr. N. Mansvelt, oud-Superintendent van Onderwijs van de Zuid-Afrikaansche Republiek Transvaal uit 1919-1920. Zij was ooit de eerste Vrouw in de Oranje Vrystaat, maar haar status was nog steeds groot.
3 mei 2023, Spectrum
Bericht uit het Huis
Ik kijk uit op de tuin van het Zuid-Afrikahuis. De jaarlijkse tulpenweelde staat er te pronken. Hoezo jaarlijkse tulpenweelde, zult u zich afvragen. Welnu, elk jaar komt Sjoerd van het Tulpenmuseum op de Prinsengracht langs met zo’n twintig potten met diverse soorten tulpen en andere voorjaarsbloemen.
3 mei 2023, Spectrum
Kirby van der Merwes Eugene was het wachten waard
Met ‘Eugene’ schreef Kirby van der Merwe een eigentijdse schelmenroman. Soms is humor de enige uitweg.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons