Spectrum

Bericht uit het Huis

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

1 februari 2024, Spectrum
Nieuwjaarstoespraak 27 januari 2024
Thierry Baudet van Forum voor Democratie sprak onlangs ferme, en mijns inziens, afkeurenswaardige woorden uit bij de oprichting van een tak van zijn partij in Vlaanderen. Hij zei dat apartheid nooit afgeschaft had moeten worden. Het zou een schande zijn dat door die afschaffing van de apartheid er binnenkort niet voldoende witte mensen zouden wonen in dat deel van de wereld.
1 februari 2024, Spectrum
Onderwijzers in de Transvaalse oorlog
Of zij al langer of maar kort in Zuid-Afrika woonden, alle Nederlandse onderwijzers stonden in 1899 pal achter de verdediging van de onafhankelijkheid van de Boerenrepublieken tegen het Engelse imperialisme.Velen had het Transvaalse of Vrijstaatse burgerschap aangenomen of deden dat in de spannende dagen rondom de tiende oktober 1899. Maar ook zonder dat verlieten zij direct of later hun gezin en school en voegden zich bij de strijdende commando’s.
1 februari 2024, Spectrum
Maak kennis met de nieuwe medewerker!
In september 2023 ben ik begonnen in de bibliotheek en archief van het Zuid-Afrikahuis. Tijd om mezelf voor te stellen:

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons