Actueel

About The Past Is Unpredictable, Only The Future Is Certain

4 mei 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: VUMA LEVIN QUINTET

Delen:

Op donderdag 25 mei presenteert de Zuid-Afrikaanse jazzbelofte, VUMA LEVIN QUINTET, zijn nieuwe album met de strijkers en blazers van AM.OK in het Bimhuis.

De Zuid-Afrikaanse gitarist, componist en denker Vuma Levin maakte zijn nieuwe album samen met het Amsterdamse ensemble AM.OK onder leiding van Tijn Wybenga. Op The Past Is Unpredictable, Only the Future Is Certain (DOX Records) reflecteert Levin op onze gedeelde geschiedenis en collectieve herinneringen, geïnspireerd door de gebeurtenissen in Johannesburg tijdens de eerste lockdown. Laat je meenemen door het achterland van de Oostkaap, Kwazulu Natal, de townships van Soweto en Khayelitsha, door de filter van eigentijdse jazzmusici uit Amsterdam.

Lees verder

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons