Actueel

About The Past Is Unpredictable, Only The Future Is Certain

4 mei 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: VUMA LEVIN QUINTET

Delen:

Op donderdag 25 mei presenteert de Zuid-Afrikaanse jazzbelofte, VUMA LEVIN QUINTET, zijn nieuwe album met de strijkers en blazers van AM.OK in het Bimhuis.

De Zuid-Afrikaanse gitarist, componist en denker Vuma Levin maakte zijn nieuwe album samen met het Amsterdamse ensemble AM.OK onder leiding van Tijn Wybenga. Op The Past Is Unpredictable, Only the Future Is Certain (DOX Records) reflecteert Levin op onze gedeelde geschiedenis en collectieve herinneringen, geïnspireerd door de gebeurtenissen in Johannesburg tijdens de eerste lockdown. Laat je meenemen door het achterland van de Oostkaap, Kwazulu Natal, de townships van Soweto en Khayelitsha, door de filter van eigentijdse jazzmusici uit Amsterdam.

Lees verder

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons